Simen Strøm Nordnes kan snart smykke seg med en mastergrad i logistikk. Foto: Arild J. Waagbø

Klar for konsulentjobb etter to studieår i Molde

I august begynner masterstudent Simen Strøm Nordnes (24) å jobbe som konsulent i Accenture i Oslo.

Valget av arbeidsgiver er ikke tilfeldig. Accenture var et av selskapene som snart sto på toppen av ønskelista hans da han begynte å orientere seg mot arbeidsmarkedet tidlig i fjor høst.

– Et av kriteriene jeg hadde var at jeg vil jobbe med logistikk, sier Strøm Nordnes.

Ranaværingen hadde en bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Universitetet i Tromsø da han kom til Molde høsten 2014.

– Jeg spesialiserte med meg innen økonomistyring i Tromsø, og da ble introdusert for logistikk. Jeg likte faget. En kompis av storebroren min hadde studert logistikk i Molde og han fikk seg en bra jobb etterpå. Jeg fant ut at logistikkutdanningen her holder et høyt nivå, så Høgskolen i Molde var førstevalget mitt da jeg skulle ta mastergrad, forteller han.

LES MER: Logistikkforum’s first trip abroad – to Rotterdam

I dag sier han at forventningene ble innfridd. I tillegg til studier har han tatt på seg oppgaver i iStudent-styret – også som leder, og tjenestegjorde i en periode i høgskolestyret.

– Jeg var ny i byen og ville ha litt annet å drive med enn bare studier, så jeg meldte meg til tjeneste. Det er en fare for at man kan bli sittende alene hjemme som student på et nytt sted, og jeg tror mange studenter blir sittende litt alene. Dessuten er det å være aktiv i studentorganisasjonene positivt å ha på CV-en, så det var også en motivasjon. Gode karakterer på vitnemålet er vel og bra, men hva man gjør ved siden av studiene kan fortelle mye om hvem du er til en potensiell arbeidsgiver, sier Strøm Nordnes.

LES MER: Fikk pris for masteroppgave om Glamox

På masterstudiet valgte han Supply Chain Management som spesialisering, og nå i vår har han og medstudent Thomas Moe tatt i bruk lineær programmering for å effektivisere produksjonsplanen for en av produksjonslinjene på Ringnes Bryggeri i Nittedal. Denne masteroppgaven skriver de med veiledning av professor Asmund Olstad.

– I arbeidet med oppgaven har vi fått tilgang til Ringnes’ egne prognoser med sesongvariasjoner, men vi har også utarbeidet egne prognoser. Vi har begynt å se på hvilke resultater modellene vi bruker til optimalisering gir oss, noe som er veldig artig. Man bør ha en formalisert og konkret dialog med bedriften når man skal skrive masteroppgave, for folk har det travelt og studenter kan fort bli det siste de prioriterer. Men for bedrifter er det en fantastisk ressurs at de kan få studenter med fersk kunnskap, og som straks er ferdig med mastergraden, til å jobbe gratis for seg i fire måneder med å løse problemer, sier Strøm Nordnes.

Ut juni skal han ha sommerjobb som regnskapsfører på Rema 1000s regionskontor i Molde, slik han hadde i fjor sommer. Deretter planlegger han å feriere hele juli og store deler av august til han starter i Accenture.

– Jeg skal ha så mye ferie at jeg blir lei av fridager, smiler han.