Jon Gunnar Nesse (t.v.) og Torbjørn Årethun (t.h.) mottok forskerpris for en artikkel om entreprenørskapslyst blant unge i distrikts-Norge. Prisutdeler Linda Rafteseth Grimstad fra Sparebanken Møre ses med ryggen til. Foto; Arild J. Waagbø

Priset forskning om entreprenørskapslyst

LOEN (Panorama): Forskere ved Høgskolen i Sogn og Fjordane og NTNU Ålesund fikk pris for beste bidrag i 2015 da Fjordkonferansen åpnet i dag.

Prisvinnerne Jon Gunnar Nesse og Torbjørn Årethun (begge Høgskolen i Sogn og Fjordane), samt Jon Ivar Håvold ved NTNU Ålesund, ble hedret med diplomer og 15 000 kroner for sin artikkel «Entreprenørskapslyst blant unge i rurale område – Regionale skilnader og endring over tid».

Av 95 registrerte deltagere på Fjordkonferansen, kommer elleve fra Høgskolen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø
Av 95 registrerte deltagere på Fjordkonferansen, kommer elleve fra Høgskolen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

Artikkelen kan leses i Fjordantologien 2015 om Innovasjon og entreprenørskap, utgitt på Universitetsforlaget.

Over ti fagansatte ved HiMolde deltar på konferansen i år, som neste år skal administreres av HiMolde. De fleste av dem vil holde vitenskapelige presentasjoner i dag og i morgen.

Årets tema for konferansen – som alltid holdes på Hotel Alexandra i Loen – er: Immateriell kapital.

Arvid Andenæs, tidligere banksjef i Sparebanken Sogn og Fjordane, holdt et inspirerende foredrag om næringsutvikling i distrikts-Norge da Fjordkonferansen i dag åpnet på Hotel Alexandra i Loen. Foto: Arild J. Waagbø
Arvid Andenæs, tidligere banksjef i Sparebanken Sogn og Fjordane, holdt et inspirerende foredrag om næringsutvikling i distrikts-Norge da Fjordkonferansen i dag åpnet på Hotel Alexandra i Loen. Foto: Arild J. Waagbø