Turgründer Eirik Dahl (foran t.v.) fra DNT og førsteamanuensis Anne Botslangen (foran t.h) på idémøtet med studenter, og representanter for Molde kommune, DNT Molde og Romsdal og Nordmøre og Romsdal friluftsråd. Foto: Arild J. Waagbø

Idédugnad om turgruppe for utviklingshemmede

I dag møttes de til idédugnad, og målet er få med mennesker med utviklingshemming på tur i Molde allerede før jul.

På møtet i dag – som skjedde i regi av vernepleierutdanningen ved HiMolde og Molde og Romsdals Turistforening – var «turgründer» Eirik Dahl fra DNT til stede.

Dahl har fått med seg DNT på sin visjon om «Turistforeningen for utviklingshemmede», og forteller at han i løpet av seks måneder har besøkt 25 steder landet over for å etablere turgrupper for utviklingshemmede.

Tilbudet er basert på frivillig arbeid, og høgskolen skal i første rekke bidra ved å rekruttere turledere gjennom utdanningen. På dagens møte var studenter fra både vernepleierutdanningen og sport management til stede.

DNT Molde og Romsdal, Molde kommune og Nordmøre og Romsdal friluftsråd var også med på oppstartsmøtet. Friluftsrådets Ola Fremo opplyste f.eks. at det kan være aktuelt å planlegge Stikk UT!-poster tilpasset turgrupper for utviklingshemmede.

Bålkos og gapahuk ble holdt frem på møtet som sentrale ingredienser i en god turopplevelse.

– Vi har snakket om å bruke de nære turområdene, som Romsdalsmuseet, Øverlandsvannet og Julneset. Tilbudet skal være lavterskel på alle mulige måter, sier Anne Botslangen.

I morgen – onsdag 5. oktober – arrangerer vernepleierutdanningen temadag om «Funksjonshemming som ressurs» på campus. Der vil HiMoldes Hans Petter Iversen og Arild Hervik holde foredrag, i tillegg til DNTs turgründer Eirik Dahl.

Temadagen finner sted i auditorium A-112 fra 09.15 til 14.00.