Studentene Heidi Sjulstad (t.v.) og Carina Halvorsen i Econa ønsker at flest mulig studenter ved HiMolde skal delta i årets NM i økonomi. Foto: Arild J. Waagbø

Maner til moldeinnsats i NM i økonomi

– NM i økonomi er en fin mulighet til å sette kvaliteten til moldestudentene på kartet, sier Heidi Sjulstad, leder for Econas studentforening i Molde.

28. februar starter NM i økonomi, som arrangeres av Econa. De to siste årene har seieren gått til studentlag fra Bergen: Høgskolen i Bergen og Norges Handelshøyskole.

Econa-leder Sjulstad (regnskap/revisjon-student) og arrangement- og PR-ansvarlig Carina Halvorsen (øk/adm-student) mener at HiMolde-studenter har gode forutsetninger til å hevde seg i konkurranse mot økonomistudenter fra større institusjoner.

– Det er en lagkonkurranse, med inntil tre personer på hvert lag. Og man bør være tre på laget for å utnytte folks forskjellige faglige styrker, siden konkurransen omfatter statistikk, etikk, samfunnsøkonomi, organisasjon, og regnskap og revisjon. Alle kan studenter kan delta, det er ikke nødvendig å være Econa-medlem, sier Sjulstad.

LES MER: Trenger tre nye styremedlemmer til Econa

Carina Halvorsen opplyser at moldestudentene stilte med to lag i første NM-runde i fjor, og begge gikk videre til andre runde. I år er ambisjonen å stille med minst tolv lag.

– Allerede nå vet vi at tre lag stiller. Og vi har en intern konkurranse mot Campus Ringerike ved Høgskolen i Sørøst-Norge om å stille med flest lag, sier Heidi Sjulstad.

Første runde i NM i økonomi går av stabelen 28. februar (påmeldingsfristen er 27. februar). 70 prosent av de beste lagene går videre til andre runde (maksimalt ti lag per institusjon). Andre runde – som er en caseoppgave laget av BDO – går 13. mars. Herfra går ti lag videre til finalen, som går i Bergen 30. mars.

– Premien til vinnerlaget er 15 000 kroner, iPad-er, oppslag i Dagens Næringsliv og å få presentere finalecasen sin for Danske Bank, opplyser Sjulstad.

LES MER: Starter Econa-gruppe for økonomistudentene

Econas studentforening på Molde campus har per i dag 54 betalende medlemmer. Halvorsen og Sjulstad opplyser at foreningen før jul arrangerte LinkedIn-kurs og vinsmaking, samt crash-kurs i finansregnskap og makroøkonomi.

Tirsdag denne uka holdt Econa et 30 minutters aksjekurs på campus i forbindelse med at Aksje-NM 2017 startet.