Petlog-studenter på tur til Utrecht, Amsterdam og Rotterdam. Foto: Privat

Reisebrev fra petlog-studenter på studietur til Nederland

8. til 12. mars var petroleumslogistikks tredjeklasse på studietur til Rotterdam, Utrecht og Amsterdam

Av MARTIN VIKSE og ERLEND THINGVOLD ØSTGÅRD

 Turen var fylt med både faglig innhold og minner for livet. Med på turen var 32 spente studenter med studieleder Terje Bach og foreleser Per Schjølberg. Onsdagen gikk i reising og en interessant omvisning på universitetet i Utrecht. Deretter dro vi videre til Rotterdam hvor vi til slutt fant frem til hostellet vårt.

Torsdagen ble brukt på Futureland og en omfattende omvisning på Rotterdam havn. Her fikk vi se veldig relevante og fremtidsrettede løsninger innen blant annet logistikk. Dagen ble avsluttet med en båttur hvor vi fikk se Pioneering Spirit, verdens største konstruksjonsbåt, på nært hold. Torsdags kveld samlet vi oss for en koselig felles middag på hostellet.

Fredag var det tidlig opp og videre til Schiphol flyplass, hvor vi fikk en flott forelesning av Schiphol Group om vedlikehold med god lunsj. Turen gikk videre med en spennende busstur rundt hele flyplassen, «Behind the Scenes». Her fikk vi litt historie og se hvordan flyplassen fungerer fra innsiden.

Petlog-studenter på tur til Utrecht, Amsterdam og Rotterdam. Foto: Privat
Petlog-studenter på tur til Utrecht, Amsterdam og Rotterdam. Foto: Privat

Herfra fikk alle studentene kjøpt et tredagerspass som ble brukt til og fra hotellet nær Amsterdam. Fredagskveld dro de fleste studenten til Heineken-museet for å se på få innblikk i produksjonsprosessen. Lørdag dro noen studenter til Teknisk museum i Amsterdam, som virkelig kan anbefales. Søndag møtte alle slitne og klar for hjemreise fra Schiphol flyplass sent søndag.

Lederne av turen vil gi ros til studentene for å ha vært kjempepositive og hjelpsomme på turen, og en ekstra takk til Terje Bach og Per Schjølberg for å ha brukt sitt gode kontaktnett med å fylle ut planen med faglig innhold og sponsorer.

I tillegg til alt ønsker samtlige fra petroleumslogistikk som var på tur å si tusen takk til alle støtter og sponsorer, nemlig Høgskolen i Molde, Høgskolesenteret i Kristiansund og Kristiansund og Nordmøre havn. Dere var med på å gjøre turen mulig!