iKuben-leder Hilde Aspås (t.v.) og daglig leder Finn Amundsen i ProtoMore Kunnskapspark ønsker velkommen til den aller første iKubenkonferansen. Foto: Arild J. Waagbø

Nær 200 til konferanse om digitalisering i praksis

De nær 200 påmeldte til iKubenkonferansen 2017 vil få konkrete eksempler på «Digitalisering i industriell praksis», som også er tittelen på konferansen.

Det lover iKuben-leder Hilde Aspås. Hun forteller at ideen om en iKubenkonferanse ikke er ny, men at det var i januar i år at beslutningen om å gjennomføre konferansen ble tatt.

– Foredragsholderne er bedt om å være praktiske og konkrete. Målet er at konferansedeltagerne skal bli motiverte av eksempler fra industrien. Jeg syns vi har fått på plass et veldig bra program, og de påmeldte deltagerne kommer fra mange steder rundt om i Norge, sier Aspås.

Konferansen, som går av stabelen torsdag 8. juni på Scandic Seilet Hotell i Molde, kan skilte med foredragsholdere som blant annet Odd Tore Finnøy (Brunvoll), Toril Nag (Lyse), Jan Eyvin Wang (Wilh. Wilhelmsen Holding), Finn Haugan (SpareBank1 SMN), Arild Hoksnes (SHM Solutions), Knut Rusten (Glamox), Endre Angelvik (Ruter) og Sverre Gotaas (Kongsberg-gruppen), og har hyret komiker Terje Sporsem som konferansier.

Se hele programmet på konferansens hjemmeside.

Som medarrangører for konferansen har iKuben med seg ProtoMore Kunnskapspark, SpareBank1 SMN og Møre og Romsdal fylkeskommune.

Daglig leder Finn Amundsen i Kunnskapsparken sier det er viktig å sette seg inn i hvordan man kan bruke digitalisering og industrielt internett til å øke inntektene.

– Det handler om å tjene penger, ikke om å gå seg vill i teknologien, sier Amundsen.

Fra om med i dag kan konferansedeltagerne delta i en konkurranse om å vinne en workshop i ProtoMore InnovasjonsLAB – inkludert en ekspert fra DigitalNorway (Toppindustrisenteret) – for å teste ut og videreutvikle en digital idé. Konkurransebidraget skal være på maks 140 tegn, og svare på følgende spørsmål:

«Hvordan skal din virksomhet utvikle seg i en digitalisert verden?»