KDs statssekretær Bjørn Haugstad (H) peker på UH-institusjonenes studenttalll på HiMolde-styrets strategisamling. Foto: Arild J. Waagbø

KD vil ikke tvinge HiMolde i struktursaken

ANGVIK (Panorama): – Vi i KD vil ikke tvinge dere i det spørsmålet, sa statssekretær Bjørn Haugstad på HiMolde-styrets strategisamling i dag.

Det er høgskolestyret som skal sitte i førersetet i den saken, understreket Haugstad. Han sa videre at departementet er ganske godt fornøyd med reformen i UH-sektoren, og at departementet ikke vil sette sette HiMolde på noen svarteliste om styret velger fortsatt selvstendighet.

Men han minnet styret om at UH-sektoren er endret, og pekte på at det kan bli utfordrende for HiMolde å rekruttere studenter. HiMolde-styret – med selskap av dekaner, tillitsvalgte og flere – skal fortsatt diskutere strategi ut dagen. I morgen vil styret fatte vedtak i strategisaken på styremøtet.

Bjørn Haugstad på HiMolde-styrets strategisamling

Kunnskapsdepartementet vil ikke tvinge HiMolde i struktursaken. Det sa statssekretær Bjørn Haugstad (H) på HiMolde-styrets strategisamling i Angvik i dag. – Det er styret som skal sitte i førersetet, sa Haugstad.

Publisert av Panorama HiM Onsdag 7. juni 2017