Pål Henning Ilstad - ildsjelen og superoptimisten bak Skyhøyt - på scenekanten noen timer før headlinerne trakk seg fra festivalen. Foto: Arild J. Waagbø

Stjernene trakk seg fra Skyhøyt

Verken Röyksopp, Matoma, The Vamps eller OnklP & Slekta kommer til Skyhøyt i helga.

Det melder Rbnett.no. Kanselleringen rammer Åpningsuka ved Høgskolen i Molde. Studenter i Molde og Kristiansund har sikret seg 560 ukespass som inkluderte adgang til festivalen og alle artistene som skulle opptre fredag og lørdag.

SiMoldes Rolf Magnus Orø og ukesjef Andreas Selseth avventer nå informasjon fra Skyhøyt-festivalen, som arbeider med å få på plass alternative artister.

Artistene som trekker seg er Nico & Vinz, Röyksopp, Matoma, Matilda, Ine Hoem, Oslo Ess, OnklP & De Fjerne Slektningene, El Cuero, Kvelertak og Vazelina Bilopphøggers.

Bookingbyråene Atomic Soul, Amber Booking, TimeOut Agency og JS Artist sendte ifølge Rbnett ut en felles pressemelding om årsaken til at de trekker artistene sine fra festivalen:

«Grunnet manglende betaling og gjennomføringsevne, trekker ovennevnte bookingbyråer sine artister fra festivalen Skyhøyt, som skulle gått av stabelen 25. og 26. august i Molde.»

«Bookingbyårene har gjort alt de har kunnet for å komme arrangøren i møte, og har den siste tiden forsøkt å finne løsninger som muliggjør gjennomføring. Det er nå dessverre konkludert med at dette rett og slett ikke kan la seg gjøre.»

«Vi er lei oss for at dette ikke gikk i orden og at artistene våre ikke får møtt fansen sin i Molde denne helgen. Situasjonen vi nå har vært oppe i, er ikke hverdagskost for oss og avgjørelsen vi måtte ta satt langt inne.»