Årets ukesjef, Andreas Selseth (24) fra Oslo, studerer logistikk. Foto: Arild J. Waagbø

– Får vi penger tilbake, så er det en bonus

I morgen skal ukesjef Andreas Selseth og SiMoldes Rolf Magnus Orø møtes for se hva de kan gjøre for å få tilbake noen av de 360 000 kronene som studentene betalte inn til Skyhøyt-festivalen.

– Jeg går ut i fra at det kan bli vanskelig å få penger tilbake, men vi skal se på hva vi kan gjøre med det. Får vi penger tilbake, så er det en bonus, sier sier Selseth.

Skyhøyt-festivalen skulle være avslutningen på Åpningsuka, men den ble avlyst da artistene trakk seg som følge av svakt billettsalg. Artistene ønsket ikke å ta den økonomiske risikoen ved å opptre i Molde.

Selseth sier at studentene tok Skyhøyt-kansellering ganske greit.

– Vi har vel fått en sju-åtte henvendelser fra studenter som vil ha pengene for ukesbåndet tilbake, særlig fra de som kjøpte bånd den andre uka. Men de aller fleste har tatt dette greit, for de forstår at det ikke var vår skyld. Og til slutt ble programmet like bra som i fjor, og til samme pris som i fjor, sier Selseth.

LES MER: Stjernene trakk seg fra Skyhøyt

Selseth mener at de fikk på plass bra erstatningsartister på Kompagniet fredag og lørdag, med henholdsvis DJ Hedegaard på fredag og Tungevaag & Raaban på lørdag.

– Tungevaag & Raaban var ferdig betalt av Skyhøyt, så det hadde vi ikke nye utgifter på, sier Selseth.

Han opplyser at budsjettet for Åpningsuka er på 5-600.000 kroner, at 70-80 prosent av inntektene kommer fra salg av ukesbånd, mens resten av inntektene kommer fra SiMolde, HiMolde og sponsorer.