Rektor Steinar Kristoffersen i aksjon på Molde Næringsforums frokostmøte på Molde campus i dag. Foto: Arild J Waagbø

Foreslår at høgskolen satser på samfunnssikkerhet

På Molde Næringsforums frokostmøte på Molde campus i morges foreslo en workshop-gruppe med næringslivsledere at HiMolde skal satse hardt på samfunnssikkerhet.

– Samfunssikkerhet omfatter alle fag. Høgskolen i Molde kan være et laboratorium for forskning og utvikling på området. Informatikk er sentralt i dette, og vi bør vekke til live den statusen høgskolen – faktisk fortsatt har – på fagfeltet, sa lederen for Gruppe 6, Kristoffer B. Jenssen, som til daglig er toppsjef i Prezioso Linjebygg.

Da Molde Næringsforum i dag for første gang – ifølge forumets leder Britt Flo – hadde gruppearbeid på sitt frokostmøte, ble nær 100 deltagere i grupper stilt spørsmål om hva næringslivet trenger fra høgskolen og i hvilken retning høgskolen bør gå i etter omstruktureringen i UH-sektoren.

Før gruppearbeidet startet hadde rektor Steinar Kristoffersen orientert møtet om at NTNUs dører for øyeblikket ikke står åpne for HiMolde, men at NTNU og HiMolde samarbeider i større grad enn den man kan få inntrykk av ved å lese avisa. Kristoffersen var klar på at han støtter høgskolestyret i at HiMolde bør bli NTNU Molde, men uansett vil han arbeide for øke studentmassen i Molde og Kristiansund kraftig ved å tilby attraktive utdanninger og bli best på pedagogikk nasjonalt.

– Samarbeid med NTNU er riktig vei å gå, sa Siv Bergsås fra SpareBank1 Nordvest, som førte ordet for Gruppe 3 etter gruppearbeidet. Foto : Arild J. Waagbø

Fra gruppene kunne man ellers notere seg at Lillehammer og Volda muntert ble omtalt som «to druknede menn», og det kom forslag om mentorbedrifter for studenter, at studentene skal jobbe med ekte caser (ikke oppdiktede), mindre norgesmesterskap i buzzword på faglige samlinger, mer spissede møter for de enkelte bransjene og at digitalisering ligger i bunn på alle fagområder.

Grupper i arbeid på Molde Næringsforums frokostmøte på Molde campus. Foto: Arild J. Waagbø