Studiemiljøkoordinator ROlf Magnus Orø anbefaler studentene å legge en snarvei til moldestudent.no på forsida av mobiltelefonen. Foto/illustrasjon: Arild J. Waagbø

Her er den nye «appen» alle studentene må ha

– Lag en snarvei til moldestudent.no på mobiltelefonen!

Anbefalingen kommer fra studiemiljøkoordinator Rolf Magnus Orø ved Studentsamskipnaden i Molde. Han legger til:

– Kom gjerne innom kontoret mitt, så skal jeg vise hvordan man lager en snarvei på mobilen til websida.

Når Rolf Magnus Orø har moldestudent.no oppe på PC-skjermen, er sida i stor grad en aktivitetskalender. Foto: Arild J. Waagbø

Orø startet i jobben ved SiMolde for halvannet år siden, og det slo ham tidlig at informasjon om studier, aktiviteter, studentutvalg og så videre var spredd utover en lang rekke nettsteder og Facebook-sider.

– Informasjonen var veldig fragmentert, og særlig for nye studenter var det vanskelig å orientere seg, sier Orø.

Dermed startet arbeidet med å få på plass en god studentporal.

– Vi vurderte å lage en mobilapp, men det er dyrere enn en webside. I tillegg tar det lang tid å oppdatere en app, mens det går kjapt å endre på en nettside. Moldestudent.no er laget som en webside for mobiltelefon, sier Orø.

moldestudent.no – den ble lansert 16. august – finner brukerne sånt som timeplan, Fronter og Canvas, HiMolde, SiMolde, kantinemenyen, informasjon fra studentutvalgene, tilbud fra kommersielle aktører rettet mot studentene, ledige stillinger, og aktivitetstilbud i form av sport, kultur, uteliv og fritidssysler.

– I startfasen sjekker jeg alt før det publiseres, men målet er at de forskjellige aktørene selv kan oppdatere og publisere informasjonen på studentportalen, sier Orø.

Moldestudent.no ble lansert 16. august i år.
Studentportalen moldestudent.no gir enkelt tilgang til en rekke aktuelle nettressurser.
Kryss av for studiested og hva slags aktiviteter du søker etter på moldestudent.no.