Erlend Bransdal (f.v.), Espen Gustavsen og Sebastian Olafsen samlet seg i kantina for å gå over noen detaljer før infomøtet neste uke. Foto: Håkon Meisingset Solheim
Erlend Bransdal (f.v.), Espen Gustavsen og Sebastian Olafsen samlet i kantina for å gå over noen detaljer før infomøtet på fredag. Foto: Håkon Meisingset Solheim

Studenter starter fotballag fra januar

Studenter som studerer sport management på andre året har tatt initiativ til å starte opp et studentlag i 6. divisjon. Treningene skal være et lavterskeltilbud, men kampene skal vinnes. Samtidig vil det uten tvil være det billigste alternativet for de som ønsker å spille fotball i Molde.

Av HÅKON MEISINGSET SOLHEIM

Laget kommer til å tilby treninger fra januar av, og allerede i februar må laget meldes på til seriespillet. Det skal være et informasjonsmøte om laget fredag 1. desember på høgskolen der alle er velkommen til å delta. Det er for både de som ønsker å spille, men også de som kanskje vil sitte i styret eller trene laget.

Av studenter for studenter

Guttene som er initiativtakerne til laget har selv spilt på forskjellige lag i Molde, men opplevde at det var vanskelig å «komme inn i gruppa».

– Når man kommer på et lag med moldensere som har sine egne venner her i Molde, kan det være litt vanskelig å bli kjent med folk. Med å starte dette laget ønsker vi å skape et godt studentmiljø sammen med de folka man faktisk ser i gangen på skolen her hver dag fortalte Espen Gustavsen, sportslig leder for laget.

Laget skal hete Moldestudentenes Fotballklubb.

– Vi skal skape et fotballsamfunn der alle er velkommen på trening. På kamper vil vi fremstå som et seriøst lag i 6. divisjon, konstaterer Erlend Bransdal, som er driftsansvarlig.

Foreløpig er det fem personer i styret til laget som ligger under Moldestudentenes Idrettslag (MSI). Espen Gustavsen (sportslig leder), Erlend Bransdal (driftsansvarlig), Sebastian Olafsen (PR ansvarlig), Vegard Svenning (økonomiansvarlig) og Geir Oterhals (representant fra sport management-utdanningen).

Sebastian Olafsen sender mail. De synes ikke det er for mye jobb i styret, men ønsker gjerne at noen som studerer sport management på førsteåret skal bli med. Foto: Håkon Meisingset Solheim
Sebastian Olafsen sender mail. De synes ikke det er for mye jobb i styret, men ønsker gjerne at noen som studerer sport management på førsteåret skal bli med. Foto: Håkon Meisingset Solheim

– Dårlig fotballtilbud for studenter

– Fotballtilbudet for studenter er fryktelig dårlig i byen. Molde 3 vil ikke ha studenter, Rival er kjørt til grunne og Træff er vanskelig å komme inn på, fortalte Gustavsen, som selv har spilt på Rival.

Guttene har kommet langt i planleggingen for den kommende sesongen. Penger er allerede skaffet fra Moldestudentenes Idrettslag og Sport Management, samt at de har fått kaffe til kampene fra en lokal butikk. I tillegg jobber de med å få på plass avtaler med Sparebanken Møre, Høgskolen i Molde, iStudent, noen som kan vaske draktene og flere andre.

Utfordringene som gjenstår er å fikse banetid til treninger, noe de regner med å ha på plass snart, og få flyttet sommerkampene.

Ønsker flere bidragsytere

Det er fortsatt noen posisjoner som ikke er fylt i styret, og de leter fortsatt etter en person som skal ha det overordnede treneransvaret. De tror rekrutteringen til laget kommer til å gå veldig bra. Etter den kommende sesongen er det mulig de må utvide til to lag. Guttene har også satt seg et hårete mål om ha kunne stille et rent jentelag i fremtiden.

Guttene tror arbeidserfaringen de får nå kan komme godt med i fremtiden. Både erfaringen de tar med seg, og det at man kan sette det på en CV.

– Laget blir en slags levende CV. Vi ønsker at dette skal være et langtidsprosjekt. Det er også derfor vi har involvert skolen. Vi håper vi klarer vi å få laget til å fortsette selv etter vi slutter her som studenter selv, sa Gustavsen.

Guttene er klare for å motta spørsmål på strak arm, eller på informasjonsmøte kommende fredag.