Panoramas Aneta Grabmüllerová (t.v.) og Eduardo Perdigão Drapier med de nye vignettene som vil følge postingene på Instagram. Foto: Arild J. Waagbø

Følg Panorama på Instagram!

Og slik forstår du «kodene» Panorama bruker på Instagram.

Panorama vil i større grad bruke Instagram for å nå våre lesere og seere/lyttere. Følg oss på @panoramahim.

I Panoramas-studentredaksjon er det særlig Aneta Grabmüllerová fra Tsjekkia og Eduardo Perdigão Drapier fra Brasil som vil jobbe med Instagram, og det er Drapier som har designet logoene/vignettene vi bruker på Instagram.

Her er vignettene, og forklaringen på hvordan vi bruker dem:

GO!

Under denne vignetten vil vi presentere motiverende og inspirerende sitater, tips og råd.

Eksempel på et to uker gammelt Weekend-tips fra Panorama på Instagram.

WEEKEND

Denne logoen følger tips om hva som skjer eller hva du kan gjøre i helga, det være seg et godt turmål, konserter, festivaler og sportsbegivenheter, eller annet som hører fritida til.

THEWEEK

Vignetten brukes til tips om f. eks. faglige aktiviteter, arrangementer, konferanser og åpne forelesninger i arbeidsuka som er aktuelle for studenter, HiMolde-ansatte og Panorama-lesere.

HEADSUP

Tips om ting som skjer et stykke frem i tid, det være seg fag eller fritid, slik at du får plassert det du er interessert i inn i kalenderen.

THEQUOTE

Denne vignetten bruker vi når vi publiserer intervjuer og reportasjer, for da har vi som regel et godt sitat og bilder å by på.

WATCHIT

Se hva? Video, så klart.

LOADING

Her er vi bak kulissene i Panorama, f. eks. på reportasje i felten eller i fotostudio, og vil slippe små drypp av hva vi jobber med som senere vil bli publisert, enten det er artikler, fotoserier eller video- eller streamingproduksjoner.

SELFIE

Ja, da vender vi altså kameraet mot oss sjøl, og sender f. eks. en lystig hilsen fra redaksjonsmøtene vi holder mandag ettermiddag.

Panorama snakker både engelsk og norsk, og slik vil det også være med Instagram-postingene fra redaksjonen. Send oss gjerne tips om arrangementer og aktiviteter våre lesere burde få vite om.

PS! Også HiMolde og rektor Steinar Kristoffersen har Instagram-kanaler, du finner dem på @himolde og @rektor.himolde.