Studentene som får sommerjobb som boreforsyningsansvarlige i Statoil kan få jobbe med Troll A-plattformen (hovedbildet), supplyskipet Viking Energy (innfelt til venstre) og Oseberg A-platformen (innfelt til høyre). Foto: Anette Westgard, Helge Hansen og Marit Hommedal

Søker logistikkstudenter til sommerjobber med mye ansvar

Statoil er på jakt etter logistikkstudenter som skal være boreforsyningsansvarlige i sommer.

Det opplyser Stein Erik Skorpen, som leder Drilling Supply & Logistics-avdelingen i Statoil.

– Vi skal i alt ha elleve sommervikarer, seks i Bergen og fem fordelt på Stavanger og Stjørdal. Vi har tidligere hatt en del studenter fra HiMolde i disse vikariatene, men også fra BI og NHH. Det er en fordel om studentene har logistikkbakgrunn, sier Skorpen.

LES MER: Rekordmange petlog-studenter med Statoil-sommerjobb

Stein Erik Hagen leder Drilling Supply & Logistics-avdelingen i Statoil. Foto: Privat

Skorpen sier at de ser etter studenter som er nysgjerrige på Statoil som bedrift og energiselskap.

– Bransjen vår har hatt utfordrende tider, men det går bedre nå, og vi er interesserte i å rekruttere fra en kunnskapsrik studentbase, sier Skorpen.

Skorpen forklarer at sommerjobbene dreier seg om operasjonell logistikk, å få varer og personell ut til plattformer og rigger på daglig basis.

– Ting kan alltid gjøres bedre, og Statoil benytter Lean-metodikk, så studenter som er gode på teori kan også få jobbe med forbedringsprosjekt som inkluderer analyse, optimalisering og planlegging.

. Man får også et godt nettverk i sommerjobben, for man blir kjent med mange ansatte på plattformen eller riggen man jobber med, sier Skorpen.

Han opplyser at sommerjobbene strekker seg maksimalt over ti uker, og at det i første rekke er bachelorstudenter på andreåret og masterstudenter på førsteåret som er aktuelle.

– Vi ser gjerne sommervikarene våre igjen neste år også, så derfor er det mest aktuelt å rekruttere studenter som ikke primært søker fast jobb, sier Skorpen.

– Gjenbruk av sommervikarer, altså?

– Ja, det er en fordel for oss, og det er en fordel for dem, svarer Skorpen.

Han opplyser at en tredjedel av bemanningen i sommermånedene er studenter, mens de øvrige er fast ansatte, og at vikarene i startfasen jobbet tett sammen med rutinerte boreforsyningsansvarlige.

– Vikarene får mye ansvar, for jobbene handler om store kostnader knyttet til pågående operasjoner, sier Skorpen.

Lønnsbetingelsene er ifølge Skorpen konkurransedyktige, og søknadsfristen for sommerjobbene er 28. januar. På Statoils hjemmeside finner du mer informasjon om og søknadsskjemaer til sommerjobber, også på en lang rekke andre felt enn logistikk og boreforsyning.