Action på isen på Moldes nye vinterportsplass: Dalen skøytebane. Skjermdump fra video

Bestemte seg i jula – nå går Moldes nye skøytebane så det suser

– Motivasjonen min er å gjøre noe for nærmiljøet og se ungene smile, sier Knut Ivar Kvennes Pettersen.

Han er initativtakeren til Dalen skøytebane ved Moldeelva i Molde, like ved Kiwi-butikken i Langmyrveien. Skøytebanen ble tatt i bruk sist uke, og har allerede hatt besøk av idrettslag, turgruppe, skoleklasser og barn i nabolaget.

– Jeg har en bekjent på Østlandet som har drevet med en skøytebane der, så dette er noe jeg har tenkt på en stund. I jula bestemte jeg meg for å sette i gang. Og dette er et prosjekt jeg skal fortsette med i mange år. Vi er bare i startgropa, sier Pettersen.

Dalen skating rink in Molde

During the christmas holiday, local volunteer Knut Ivar Kvennes Pettersen decided to make a new skating rink in Molde – Dalen skøytebane, and the brand new sporting venue is already attracting crowds of young ice skating enthusiasts. #Skating #Volunteer #Molde #Moldeelva #DalenSkøtebane

Posted by Panorama HiM on 16. januar 2018

På skøytebanens Facebook-gruppe – Dalen skøytebane – kaller Pettersen inn til dugnadsinnsats og informerer om prosjektet. Han organiserer også en pengeinnsamling til nødvendig utstyr, og har så langt fått inn litt over 20 000 kroner.

– Vi har kjøpt inn en pumpe til 7000 kroner for å få vann fra Moldeelva, og vi skal kjøpe en container som skal brukes som pumpehus og til lagring av utstyr, sier Pettersen.

Pettersen, som tilfeldigvis fikk en traktor – en 59-modell Massey Fergurson 35 – av kona til jul, har også snekret sammen en såkalt zamboni, en ismaskin, som han trekker bak traktoren for å få isen til å skinne på Dalen skøytebane.

– Jeg bruker Facebook-gruppa til å kalle inn folk til dugnad på skøytebanen, og særlig Henry Knutsen har vært flink til å stille opp, sier Pettersen.

Førsteamanuensis og idrettshistoriker Solveig Straume ved HiMolde sier at det er mange eksempler i idretten på at ildsjeler tar saken i egne hender.

– Før andre verdenskrig var veldig mye basert på private initiativ, mens det offentlige kom mer inn etterhvert. Ofte var hoppbakkene bygd av hopperne sjøl. Og her i Molde er alle skøytebanene vi har i dag drevet av frivillighet, sier Straume.

Straume har selv fulgt etableringen og utviklingen av Dalen skøytebane via Facebook.

– Jeg syns det er kjempebra at de gjør dette, og vil berømme dem for at de tar skjeen i egne hender i stedet for å vente på kommunen. Skøytebanen ligger fint til og det er veldig positivt at det skjer sportsaktiviteter der, sier Straume.

Ellers i Molde fins det skøytebaner ved Sellanrå skole og Skjevik barne og ungdomskole, og i Katthola på Kviltorp.

Her ligger Dalen skøytebane i Molde. Kart: Norgeskart