Studentene startet treningen i 6 minus (innfelt foto). Gradestokken sank ytterligere 2 grader under treningen. Foto: Håkon Meisingset Solheim

Trosset kulda for å trene til sesongstart 10. mars

Det nye laget ved høgskolen – Moldestudentenes FK – er snart klar for første kamp. Kveldstreningen onsdag ble en kald affære.

Av HÅKON MEISINGSET SOLHEIM

Erik Skjørsæther, Jon Runar Heggelund og Lars-Andreas Sigdestad som studerer på høgskolen har tatt på seg ansvaret som trenere for det nye laget. Skjørsæther som hovedtrener, Heggelund som assistent og Sigdestad skal fungere som spillende keepertrener.

– I dag hadde det definitivt vært bedre å være spiller, humrer Skjørsæther i minusgradene på Træffbanen.

Erik Skjørsæther (i gult), Lars-Andreas Sigdestad (hvit lue) og Jon Runar Heggelund (i hette) diskuterer hvordan dagens trening skal se ut. Foto: Håkon Meisingset Solheim
Erik Skjørsæther (i gult), Lars-Andreas Sigdestad (hvit lue) og Jon Runar Heggelund (i hette) diskuterer hvordan dagens trening skal se ut. Foto: Håkon Meisingset Solheim

 

Ønsker publikum på kampene

Lørdag 10 mars spiller høgskolegutta sin aller første kamp. Den spilles mot Træff 2 på Træffbanen klokka 11.

– Vi håper at det kommer mange og ser på kampene. Vi ønsker selvsagt å vinne kampene, men klarer vi vinne kamper med pen fotball er det enda bedre. Vi går for opprykk, forteller en offensiv Skjørsæther.

De varmblodige. Bak fra venstre: Ola Strugstad, Jon Runar Hellansvik Heggelund, Johannes Nystøyl, Alexander Skredlund, Marcus Jørgensen, Andreas Aarra, Erik Skjørsæther, Lars-Andreas Sigdestad, Espen Gustavsen. Foran: Nicklas Brandal, Jørgen Kjenne og.Håkon Berland. Foto: Håkon Meisingset Solheim
De varmblodige. Bak fra venstre: Ola Strugstad, Jon Runar Hellansvik Heggelund, Johannes Nystøyl, Alexander Skredlund, Marcus Jørgensen, Andreas Aarra, Erik Skjørsæther, Lars-Andreas Sigdestad, Espen Gustavsen. Foran: Nicklas Brandal, Jørgen Kjenne og.Håkon Berland. Foto: Håkon Meisingset Solheim

Rettferdig spilletid

Det kommer til å bli sånn at de som er på flest treninger får spille, forklarer Skjørsæther. Han sier at de fleste på laget er kamerater på en eller annen måte, og at det er lettest og mest rettferdig med den strategien.

LES MER: Studenter starter fotballag

Assistenttrener Heggelund legger til at han tror det var lettere å ofre lekser i 15-års alderen enn å droppe en innlevering på høgskolen.

– I 6. divisjon kan vi møte trege menn på 35 og unge 17-åringer som løper til de stuper. Vi skal slå de fleste med offensiv fotball. Laget skal spille 4-3-3 noe som er inspirert av Liverpool og Rosenborg. Jon heier på Liverpool og jeg heier på Rosenborg, så det kan hende det blir noe Eggen-inspirert, forteller Skjørsæther.

Det blir alltid en litt magisk følelse når det spilles fotball under flomlys i mørket. Foto: Håkon Meisingset Solheim
Det blir alltid en litt magisk følelse når det spilles fotball under flomlys i mørket. Foto: Håkon Meisingset Solheim

Tilfeldigheter på Smuget

Jon Runar Heggelund som er lagets assistenttrener mener det var veldig tilfeldig at han ble trener for laget.

–  Vi begynte å snakke om det på Smuget. Erik takket ja først og så spurte han meg om jeg ville være med. Jeg er fra Brattvåg og var trener for et av breddelagene der tidligere. Nå blir jeg med her minimum frem til sommeren. Det er først og fremst på grunn av kampene vi gjør dette, forteller den seiersvante treneren.

Utfordringene for laget kan bli å holde kontinuitet i spillergruppen når folk er ferdig å studere mener Heggelund.

– Vi har mange som kan behandle ballen her, så vi skal ta nivået i 6. divisjon. Opprykk er målet, forteller Heggelund, i likhet med Skjørsæther.