Moldemannen Nils Rudi (innfelt) er ansatt som professor ved Yale School of Management (bildet). Foto: Nick Allen (CC BY-SA 3.0)

Nils Rudi fra Molde blir Yale-professor

Nils Rudi (50) startet sin akademiske karriere som IT-student på deltid ved HiMolde. Nå er han ansatt som professor ved Yale University’s School of Management.

Det melder Yale School of Mangement i en nyhetsmelding. Rudi begynner i sommer i den nye jobben som professor i operations management (operasjonsanalyse).

Yale University i New Haven i staten Connecticut i USA er et av de såkalte Ivy League-universitetene, m.a.o. et prestisjeuniversitet, og kan per 2017 skilte med 60 Nobelprisvinnere.

Rudi forsker på tiden hovedsaklig på to felt, ifølge universitetet. Det ene er å finne robuste metoder for å analysere og lage prognoser knyttet til introduksjonen av nye produkter og produkttyper. Det andre er å skape den første metoden for avansert analyse av fotball.

I nyhetsmeldingen er Rudi sitert på at det er den store bredden i forskningen ved SOMs operasjonsavdeling som er en av hovedgrunnene til at han valgte å ta jobben som Yale-professor:

– Avdelingen oppmuntrer til å utforske nye forskningsspørsmål i stedet for å hovedsaklig fokusere på å utvide eksisterende forskningsfelt.

Nils Rudi har i en rekke år vært førsteamanuensis og senere professor ved det franske prestisjeuniversitetet IINSEAD, både i Paris og Singapore, og jobbet før det som universitetslektor ved University of Rochester i USA.

Rudi har sin doktorgrad i operations management fra The Wharton Shcool ved University of Pennsylvania i Philadelphia, også det i USA.

Men det var altså her i Molde at Nils Rudi startet sin akademiske karriere, den gangen HiMolde var Molde-avdelingen av Distriktshøgskolen i Møre og Romsdal – på folkemunne omtalt som DH.

Google Scholar kan interesserte se hva Rudi har forsket på.

Nils Rudi ønsker ikke å kommentere Yale-ansettelsen overfor Panorama.