Festivalsjef Hans-Olav Solli på tråden med en jazzmedarbeider like før musikkfesten starter. Foto: Arild J. Waagbø

Jazz-start med DJ-er, Bel Canto og Bjarne Melgaard

Jazzfestivalen starter allerede i kveld for noen, med Reggie Got Beats og DJ Laüget på Masta Skybar.

Klokka 19 i toppen av Seilet er det gratis adgang og aldersgrense 20 år: Pernille Huseby og Fride Monsen fra podcasten Lille Lørdag snakker om å bo i Molde, og Reggie Got Beats og DJ Laüget sørger for dansbar musikk.

Og klokka 19 lørdag åpner dørene til Alexandraparken, der Whales & This Lake går på scenen klokka 21. Mange gleder seg nok til Bel Canto, som spiller klokka 23.

Festivalsjef Hans-Olav Solli sier at festivalen har rekruttert tilfredsstillende med funksjonærer, men at det fortsatt bare er å melde seg som frivillig.

– Som frivillig kan du få med deg den utsolgte Di Derre-konserten, sier Solli.

Han beskriver årets program som bredt – sjekk ut hele programmet på Moldeazz’ hjemmeside, og sier han spesielt gleder seg til å høre åpningskonserten med Maria Schneider, Ensamble Denada, Donny McCaslin og Jeff Taylor, der Schneider/David Bowie-låta Sue (Or In a Season of Crime) vil bli framført live for første gang.

Schneider ble forøvrig for få dager siden. til Sollis store begeistring, hedret med det høythengende Jazz Masters-stipendet fra amerikanske National Endowment for the Arts. Og hun er altså festivalens Artist In Residence.

Petter Haakon Petterson med en Bjarne Melgaard-litografi i Pink Panther-serien. Foto: Arild J. Waagbø

På Maerz Contemporary i Øvre veg lokker gallerist Petter Haakon Petterson med noen litografiske godbiter av den norske kunstnerstjernen Bjarne Melgaard. Utstillingen åpner lørdag klokka 12.

Litografiene i Pink Panther-serien er produsert i årene 2012 til 2014 i serier på opptil 150 eksemplarer, og galleristen karakteriserer prisene på trykkene – 8000 til 10 000 kroner – som «snilt priset».

Søndag kveld klokka 21 (etter VM-finalen) slår Maerz til med konsert, Samuel Petterson (sønn av galleristen) synger og spiller for 50 kroner i inngang under tittelen Soundtrack til en dystopisk realitet – både eget materiale og coverlåter. Maerz har åpen bar på dette arrangementet.

Det gjelder også under de litterære arrangementene i galleriet mandag, tirsdag og onsdag ettermiddag/kveld, der blant annet Brit Bildøen, Arne Ruset, Endre Ruset og Bjørn Vatne er på programmet.