Driftstekniker Ragnhild Bjerkeset (t.v.) og driftsleder Geir Gaupseth fra Statsbygg med en skjeggkre-felle i A-bygningen på campus. Foto: Arild J. Waagbø

Kartlegger skjeggkre-situasjonen på campus

I uka som gikk ble det oppdaget skjeggkre på tre kontorer i A-bygningen på Molde campus. Nå skal situasjonen kartlegges ved å sette feller på flere kontorer.

Det opplyser driftsleder Geir Gaupseth i Statsbygg. Han kan fortelle at det allerede i vår ble funnet skjeggkre på et kontor i B-bygningen.

– Ekspertene på området sier at det ikke noen grunn til panikk. Skjeggkre ble oppdaget i Norge i 2013, og vi har fått opplyst at i løpet av fem års tid så vil insektet finnes overalt, sier Gaupseth.

Før helga ble det satt ut feller og sprayet med insektsgift på tre kontorer med skjeggkre. Ved å sette ut flere feller skal man kartlegge behovet for videre tiltak, om det f. eks. skal sprayes med insektsmiddel flere steder.

Ifølge Wikipedia livnærer skjeggkre seg av organiske stoffer det finner i støv og smuler. Insektet er nattaktivt.

Dette skjeggkreet døde som følge av at det har blitt sprayet med insektsmiddel på et kontor på Molde campus. Foto: Arild J. Waagbø