Bella Nujen (t.v.) og Lise Lillebrygfjeld Halse med diplomer fra EIBA-konferansen i Polen. Foto: Arild J. Waagbø

Molde-forskere hedret i Polen

Konferansebidraget «The role of institutional context in backshoring decisions» ble kåret til beste innlegg i sporet «Location and IB» på en fagkonferanse i Poznań  i Polen i helga.

Konferanseinnlegget er skrevet av professorstipendiat Lise Lillebrygfjeld Halse og førsteamanuensis Bella Nujen ved HiMolde, samt professor Hans Solli-Sæther ved NTNU Ålesund. Den ble lørdag presentert av Halse på European International Business Academys 44. konferanse i rekken, kalt EIBA-konferansen.

Her er forskernes sammendrag av innlegget:

«Based on in-depth case studies from a high-cost environment, we identify context-specific aspects as important motivation factors for decision makers re-evaluating the previous offshoring decisions. The paper sheds light on the complexity of backshoring motives by adding a meso level, illustrating how case companies’ sourcing decisions evolve alongside the institutional context at a regional level. Further, the paper provides a deeper understanding of the motives that underlay backshoring decisions and argues that these motivation factors differ from a broader set of drivers that can be found within the existing frameworks of backshoring.»

Halse sier at forskningen deres viser at faktorer som normer, verdier, identitet, tilhørighet og smitteeffekt påvirker de undersøkte bedriftenes valg om å hente produksjon hjem fra utlandet.

Det samme konferanseinnlegget var også nominert til The Danny Van Den Bulcke Best Paper Prize, som gis for konferansens beste innlegg. Carlos Sousa, professor i markedsføring og strategi ved HiMolde, deltok også på konferansen. Sousa leder den nye forskningsgruppa Marketing, Innovation, International Business & Strategy (MIIBS) ved HiMolde.

Lise Lilllebrygfjeld Halse (t.v.) og Hans Solli-Sæther fotografert på EIBA-konferansen i helga. Foto: Privat