Høgskolelektor Hans Inderhaug (f.v.), førsteamanuensis Steinar Thorød og stipendiat Ole Kristian Berg har vært faglærerer i det utfordrende sykepleiefaget Anatomi, fysiologi og biokjemi. Foto: Arild J. Waagbø

Halverte strykprosenten på sykepleiefag

Topp 10 nasjonalt i lav strykprosent var det hårete målet for HiMoldes sykepleiestudenter på prøven i Anatomi, fysiologi og biokjemi. Det ble 11. plass!

– Høgskolen har vist betydelig framgang. Det viser at ting vi satte i gang med i høst har virket, sier høgskolelektor Hans Inderhaug.

RELATERT:  Går for «Topp 10» på nasjonal prøve

Sammen med førsteamanuensis Steinar Thorød og stipendiat Ole Kristian Berg, som også underviste i daget, kan han glede seg over de gode HiMolde-tallene som kom for en dag da NOKUT i dag presenterte resulatene fra eksamener som ble avlagt før jul ved landets sykepleieutdanninger.

Se alle resultatene fra den nasjonale deleksamenen i sykepleie her.

Forrrige gang var strykeprosenten blant moldestudentene i dette faget på nær 40 prosent. Nå er dette tallet halvert. HiMolde har den ellevte laveste strykprosenten blant 33 studiesteder nasjonalt.

– Det er studentene som har gjort dette, så det er de som skal ha æren for det gode resultatet. Inntakskvaliteten på studentene våre har økt år for år, og det er er et godt kull som tok eksamen nå før jul, sier Inderhaug.

Han sier han håper å få strykprosenten ned på 15-tallet, og opplyser at de vil la studentene evaluere undervisningsopplegget i faget.

– Det handler jo også om høgskolens rennomé, dette her. Det gjelder å score godt på nasjonal deleksamen, for det bidrar til at vi rekrutterer studenter, sier Inderhaug.

Én kommentar til “Halverte strykprosenten på sykepleiefag”

  1. Kontrasten i vanskelighetsgraden på eksamen er veldig tydelig, skjedde store endringer bl.a i Sph15, hvor original eksamen hadde høy strykprosent og konte eksamen var kjempe lett. Så kom vel ennå flere dager opp mot eksamen hvor man får utdelt eksempler på potensielle spørsmål, og man til eksamen nesten får identiske spørsmål.. når det handler om fag med ansvar for liv og død, syns jeg det er skam pg ikke noe å være stolt av. Bare et innspill. Men Steinar var kjempegod den perioden han hadde ansvar for undervisning, til tross for strykprosent.

Det er stengt for kommentarer.