Hypnotisør Torgrim Holte sammen med frivillige deltagere. Foto: Kari-Anne Flor

Lot seg hypnotisere av Torgrim Holte

Da Karrieredagen gikk av stabelen i går, var hypnotisør Torgrim Holte det underholdningsmessige trekkplasteret.

Av KARI-ANNE FLOR (tekst & foto)

Onsdag var det duket for den årlige Karrieredagen på HiMolde. 22 bedrifter hadde satt opp stands i 90-meterskogen for å møte studenter og snakke om fremtidige jobbmuligheter.

Arrangør Karriereforum hadde også sørget for at studentene fikk underholdning. Hypnotisør Torgrim Holte holdt show hvor frivillige kunne bli hypnotisert.

Student Tora Kittelsen fikk gratis frokost i kantina. Foto: Kari-Anne Flor

Karrieredagen åpnet med gratis frokost for studentene. Kantina åpnet for servering fra kl. 09.00, og køen var lang. Det var mange som satte pris på en god frokost.

 

Maritech

Student Lage Oddvin Søbø Jordbru snakker med Lars Rødal fra Maritech. Foto: Kari-Anne Flor

– Maritech tilbyr softwareløsninger for sjømatbedrifter. 70% av fisken som selges i Norge går gjennom software fra Maritech. Framover ser vi for oss å utvide mot Nord-Amerika, sier Lars Rødal.

– Vi har ikke ledige jobber akkurat nå. Antageligvis vil sommerjobber være mest aktuelt. Vi utvider flere steder senere i år. Så da er det muligheter og vi tar imot åpne søknader. Vi ser alltid etter dyktige folk med relevant utdannelse eller erfaring. Maritech har tidligere hatt studenter med sommerjobb i utviklingslaben. Hos oss jobber det mange som analytikere og konsulenter, forteller han.

Glamox

Student Daniel Mikkelsen snakker med Marit Vien Nerbøvik og Birger Holo fra Glamox. Foto: Kari-Anne Flor

Marit Vien Nerbøvik og Birger Holo representerte Glamox, som er leverandør av belysning og komplette løsninger for montering.

– Glamox har ingen strategiske planer om utvidelser. Jobbutsiktene for studenter er usikre. Vi har ansatte som har jobbet i Glamox i 25, 30 og 40 år. Men når de pensjonerer seg, vil det bli ledige jobber. Vi har ansatt studenter tidligere, og ser etter studenter som har studert økonomi, regnskap, logistikk og IT, forteller Nerbøvik og Holo.

Vikar i Norge

Simen Amundsgård og Lars Botterli fra Vikar i Norge. Foto: Kari-Anne Flor

Var i Norge ble representert av Simen Amundsgård og Lars Botteri.

– Vikar i Norge er et bemanningsbyrå innen helse. Vi ser etter nyutdannede, studenter og sommervikarer. I hovedsak sykepleiere, men også hjelpepleiere og andre helsefaglige, sier Lars Botterli.

– Vi er mest på utkikk etter 3.-årsstudenter. Men 1.- og 2.-årsstudenter er også interessante. Hvem det er behov for er opp til kommunene. Det er de som ansetter. Mange kommuner, spesielt i Nord-Norge, har behov for folk om sommeren.

NTNU Trondheim

Tobias Nerbøvik Stensby fra NTNU i Trondheim. Foto: Kari-Anne Flor

Masterprogrammet i regnskap og revisjon ved NTNU var representert av Tobias Nerbøvik Stensby.

– NTNU er på karrieredagen for å opplyse om at studenter som tar bachelor på HiMolde, kan fortsette å ta master ved NTNU i Trondheim. Man kan velge hovedprofilene finansiering og investering, markedsføring, økonomistyring eller strategi, organisasjon og ledelse. Det er en veldig åpen utdannelse, sier Stensby. Han kan videre fortelle at 90% av masterstudentene får relevant jobb etter studiene.

Comitium (studentforening)

Silje Ramstad, Sunniva Johannessen, Martine Smørdal og Emma Kristine Eide i studentforeningen Comitium. Foto: Kari-Anne Flor

Representert av Silje Ramstad, Sunniva Johannessen, Martine Smørdal og Emma Kristine Eide

– Comitium er her for å veilede og hjelpe studenter til å finne jobb. 22.mars har vi karrierekveld hvor tidligere studenter og foredragsholdere forteller om stillinger og jobbmuligheter for de som studerer juss og samfunnsfag, sier Johannesen.

Student Victoria Ness er veldig fornøyd med at dette tilbudet finnes.

– Det har manglet aktører for juss. Comitium har også oversikt over hva andre studenter har blitt og hvor mange som kommer ut i jobb, sier hun.

Hypnose-show

Hypnotisør Torgrim Holte har hypnoseshow sammen med frivillige. Foto: Kari-Anne Flor

Hypnotisør Trogrim Holte fikk med seg 19 frivillige til å delta. Publikum fikk vite at ikke alle var mottakelig for hypnose. I dette showet var det tre personer som ble hypnotisert.

– Kunsten er å tørre å slappe av. All hypnose er selvhypnose. Jeg geleider dem bare, sa hypnotisør Torgrim Holte fra scenen.

– Ingen kommer til å gjøre noe de ikke ville gjort til vanlig. Men hva folk gjør til vanlig, kan man jo ikke vite, sa han med et glimt i øyet.

For at publikum ikke skulle bli hypnotisert sammen med de frivillige, ble det spilt høy musikk. Under seansen kunne Holte fortelle at han kunne se om folk var hypnotisert ved at de fikk stressmerker på halsen. Dette kommer av at blodtrykket stiger.

Publikum fikk noen underholdende øyeblikk etter hvert som folk ble hypnotiserte. En av deltakerne husket ikke tallet sju. Så når hun telte etter, hadde hun plutselig elleve fingre. Det mente hun at hun hadde arvet etter moren fra Smøla!

Et par av deltakerne trodde senere at de begge hadde drukket ti øl. Hver gang Holte klappet, hadde de drukket ti til. Ved 30 øl, klappet de bokstavelig talt sammen og ålte seg rundt på gulvet. De ble ikke instruert noe særlig i hvordan de skulle oppføre seg.

Underveis sa Holte at selv om de hypnotiserte ikke gjore noe galt under seansen, måtte vi ikke filme det og publisere det på sosiale medier.

Da de ble vekket opp igjen, hadde de bare noen få vage minner om hva som hadde skjedd. At de hadde vært under hypnose i omtrent en time var veldig overraskende for dem.

35 portretter i Studio B

Portrettfotografering i Studio B til CV-bruk og LinkedIn-profil har i flere år vært en del av tilbudet til studentene på Karrieredagen. I år var det 35 studenter fikk nye portretter.

Karrieredagen sammenfalt med samenes nasjonaldag, og logistikkstudent Andreas Hustad (3. året) stilte med bestemorsydd kofte i Studio B. Foto: Arild J. waagbø