23. mai 2017 ble Steinar Kristoffersen valgt til rektor ved HiMolde for to år. Her gratuleres han av motkandidat Heidi Haavardsen. Arkivfoto: Arild J. Waagbø

Kristoffersen til valg uten motkandidater

Nominasjonskomiteen har ikke funnet en kandidat som vil stille til valg mot sittende HiMolde-rektor Steinar Kristoffersen.

Det er klart etter at nominasjonskomiteen i dag levert sin innstilling til høgskoledirektør Gerd Marit Langøy.

– Det er fortatt mulig å melde seg som kandidat til vervet som rektor eller prorektor. Fristen er 25. mars.  Det kan være noen som er interessert i å stille som ikke er blitt forespurt av nominasjonskomiteen, sier Langøy, og ber eventuelle interesserte om å melde det til henne.

Nominasjonskomiteens leder, professor Johan Holmgren, sier at komiteen har kontaktet potensielle kandidater både eksternt og internt, men uten å få napp.

– Løpet er jo ikke kjørt, siden kandidater fortsatt kan melde seg. Det skjedde jo for to år siden, at en rektorkandidat meldte seg etter at nominasjonskomiteen hadde levert sin innstilling, sier Holmgren.

I 2017 stilte hele fire vitenskapelig ansatte som rektorkandidater for perioden 2017 til 2019, mens årets valg av rektor, prorektor og ansatte styremedlemmer gjelder for fire år: perioden 2019-2023.

Onsdag 27. mars blir det presentasjon og utspørring av kandidatene til rektor- og prorektorvalget, mens selve valget finner sted mandag 8. april.

To dager senere – 11. april – er det valg på øvrige interne styremedlemmer til høgskolestyret. Også kandidatene til disse vervene vil få mulighet til å presentere seg kort på møtet 27. mars.

RETTELSE 27.03.19: Panorama har tidligere fått opplyst og publisert at rektorvalget skal skje tirsdag 9. april. Det er feil. Valget finner sted mandag 8. april.

Her er kandidatene nominasjonskomiteen har innstillt:

Rektor: Førsteamanuensis Steinar Kristoffersen.

Prorektor: Professor Judith Ann Molka-Danielsen.

Styremedlemmer for vitenskapelig ansatte: Hege Bakken, Linda Bøyum-Folkeseth, Lisa Hansson, Kari Westad Hauge, Kjetil Haugen, Harald M. Hjelle, Ragnhild Michalsen og Jeanette Varpen Unhjem.

Styremedlemmer for øvrige ansatte: Lena Håre, Merete Ludviksen, Øystein Nerland og Anette K. Myrstad.