Førsteamanuensis Aud Orøy (bildet) og professor Else Lykkeslet er organisasjonskomiteen for neste ukes IHSRC-konferanse i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

Klart for konferanse om glede, lidelse og død på Molde campus

106 deltagere kommer i disse dager til Molde for på delta på helseforskningskonferansen IHSRC 2019 som starter på tirsdag.

Fenomenologi og eksistensialisme er sentrale filosofiske tradisjoner for mange av forskerne som tirsdag til fredag bidrar på International Human Science Research Conference (IHSRC) på Molde campus. Årets konferanse – «Joy, suffering and death – understanding contrasting existential phenomena in the lifespan» – er den 38. i rekken.

– Dette er andre gang konferansen holdes i Molde. Sist gjorde vi det i 2009, opplyser førsteamanuensis Aud Orøy ved HiMolde, som sammen med professor Else Lykkeslet er organisasjonskomiteen for arrangementet.

Hun opplyser at arbeidet med konferansen startet allerede for to år siden. De neste vertsbyene for IHSRC er New York og Tokyo.

Programmet på konferansen er omfattende. Tre kjappe eksempler:  Førsteamanuensis Anne Granberg fra UiB holder presentasjonen «The elusivenesss of joy«, professor Valerie Bourgeois-Guerin fra Universitetet i Québec i Montéal stiller med «Plants, Humans and Death» og den uavhengige forskeren William A. Adams fra USA slår til med «The Structure of Nothingness«.

Allerede mandag leder professor Scott Churchill fra Universitetet i Dallas en for-konferanse i form av en workshop om fenomenologi som verktøy i helseforskning. 36 forskere er påmeldt til for-konferansen.

Mandag kveld er det mottakelse i kantina på campus, med Bob Dylan-tema og musikalsk innslag med blant annet Atle Ødegård og Karl Yngvar Dale (som også er HiMolde-forskere!).

Onsdag kveld er det gallamiddag på Romsdalsmuseet for konferansedeltagerne, og torsdag kveld trakteres de med jazz og fiskesuppe på Varden.

Les mer om konferansen på HiMoldes hjemmeside!