Mandag braker det løs for ukesjef Ida Aagaard-Nilsen, Ukestyret og nær 100 studentfaddere. Foto: Arild J. Waagbø

Mandag braker det løs på Molde campus

Silent Disco og nattbuss fra sentrum til campus er nye tilbud til studentene i regi av Åpningsuka 2019. Mandag starter studentfesten med fadder-kickoff på Smuget.

Det er Ida Aagard-Nilsen (24), masterstudent i logistics analytics, som er årets Ukesjef. Hun opplyser at Ukestyret har rekruttert 98 faddere, og mandag formiddag får fadderne opplæring på campus.

– Både moldepolitiet og en representant for Lykkepromille vil være til stede under fadderopplæringa, sier Aagaard- Nilsen, som er fra Sør-Heggdal på Otrøya i Midsund kommune rett vest for Molde.

Ukestyret vil i år dele inn faddergruppene etter fag, slik at f. eks. vernepleiestudenter eller logistikkstudenter kommer i grupper med studenter som de ser igjen i klasserommene, og med faddere fra studieprogrammet de skal starte på.

– Det har vi ikke fått til for studentene som skal begynne på bachelorprogrammet i IT og digitalisering, for det studiet er jo nytt, sier Aagaard-Nilsen.

Lykkepromille og Sikre siden er blant ressursene fadderne har tilgang til, og som skal bidra til at studiestarten skal være hyggelig og trygg for nye studenter.

Høydepunktet i Åpningsuka er for mange konserten på Rådhusplassen i Molde, der den norske popstjerna Dagny er årets headliner. Konserten starter klokka 21 onsdag 21. august, mens den offisielle åpningen av studieåret finner sted samme sted og samme dag – klokka 12 på formiddag.

Slik så det ut på Rådhusplassen da Julie Bergan holdt åpningskonserten i august 2018. Foto: Arild J. Waagbø

Den letteste måten å orientere seg i programmet for Åpningsuka, er å gå inn i bildegalleriet til Åpningsuka HiMolde, der det hele er oppsummert på tre plakater. Men også på Moldestudent.no fins det informasjon om hva som skjer, både under Åpningsuka og ellers i studieåret.

Her er er noen av det som skjer:

Fredag 23. august klokka 13 kan nye studenter møte rektor Steinar Kristoffersen og høgskoledirektør Gerd Marit Langøy, som tradisjonen tro står i grillen på campus og  serverer pølser og burgere.

Kringstadbukta – Moldes beste badestrand – ligger i gangavstand fra Molde Campus og er et populært turområde både for studenter og andre. Foto: Arild J. Waagbø
Kringstadbukta is the campus beach in Molde.

Lørdag 24. august er det Grill & chill i Kringstadbukta klokka 13 om været tillater, med kantina på campus som plan B. Senere på kvelden er det togaparty på studentklubben Smuget.

Helga etter er det Silent Disco på Rød i Molde sentrum på fredag og Hawaii-party på Smuget lørdag kveld, før Åpningsuka avsluttes med golf søndag ettermiddag på Molde golfbane.