Jørgen Hveding Andreassen er fotballsjef og -spiller i Moldestudentenes idrettslag. Foto: Arild J. Waagbø

Studentene ønsker seg sterk supporterstøtte på søndagens opprykkskamp

Det bør bli ny publikumsrekord når MSI søndag møter Isjorden/Åndalsnes 2 til opprykkskamp.

Lederen for fotballgruppa i MSI (Moldestudentenes Idrettslag), sport management-student Jørgen Hveding Andreassen (26) fra Tromsø, sier han håper det komme mye folk og ser kampen.

– Vi har studenter fra alle studieprogrammer og avdelinger på høgskolen på laget, så alle på høgskolen kjenner noen av de som spiller. Det blir mye mål på kampene, nå vi kjemper vi om opprykk, og vi pleier alltid å lage et bra show, så det er mange grunner til å komme og se oss på søndag, sier Andreassen.

Han sier at damelaget i MSI har pleid å stille som supportere når de ikke selv har spilt kamp, og at publikumsrekorden kanskje ble med satt med 30-40 personer på Lubbenes i høstenes toppoppgjør i serien mot Elnesvågen 2.

– Kommer det over 100 på søndag?

– Det er lov å håpe, svarer han.

Andreassen sier at han ikke aner noe som helst om de to lagene de skal spille mot om opprykk, verken søndagens motstander fra Rauma eller Dahle 2, som moldestudentene skal spille mot onsdag kveld i Kristiansund. De tre lagene har vunnet hver sin avdeling i sjettedivisjon, og den som blir kretsmester i divisjonen rykker op til femte. Raumaværingene slo kristiansunderne 3-2 sist søndag.

– Jeg vet ikke navnet på en eneste spiller på de to lagene heller. Men jeg har veldig tro på at vi skal klare det. Vi har mange gode spillere, fastslår han.

Om MSI vinner kampen søndag, ligger forholdene godt til rette for en festkveld i Kristiansund. Andreassen er ikke fremmed for at laget kan komme til å sette opp en buss for spillere og supporter til Kristiansund-kampen onsdag, men avgjørelsen blir ikke tatt før søndagens resultat er kjent.

Mens MSI-herrene nyter stor sportslig suksess på tampen av sin andre sesong, har damene slitt i debutsesongen i tredjedivisjon. Med tre uavgjort og ellers tap, endte de på tabellbunnen.

– De har slitt litt med svakt oppmøte og har vært for lite folk, så de har hatt det tungt. Vi må ta en vurdering på om de skal stille neste sesong. Men de skal ha all ære for at de sto løpet ut og fullførte sesongen, sier Andreassen.

The student champions! Top from left: Lars Strandebø, Isak Tollerud, Trym Malones Brakstad, Atle Kristiansen, Tobias Wingaard, Marcus Jørgensen, Erik Thorvaldsen, Markus Moen, Marcus Johansen, Alexander Bøhleng, Sivert Jensen and Jørgen Hveding. Front from left: Sindre Fossheim Waage, Junior Mutua, Johannes Nystøyl, Mads Kristiansen, Henning Langedal, Georg Johannessen and Ole Martin Svindal.Photo: Rabah Taif