Logistikkstudent Tania Rodriguez la piñataen (innfelt) på toppen av skapene i damegarderoben på Molde campus. Foto: Arild J. Waagbø/Privat

Etterlyser piñata etter International Day

Har du sett en piñata med fem armer? Logistikkstudent Tania Rodriguez (29) trenger den til et bursdagsselskap.

Da Tania Rodriguez fra Lázaro Cárdenas i delstaten Michoacán på Mexicos stillehavskyst i høst kom til Molde for å studere på masterprogrammet i logistikk, fikk hun etter en ukes tid beskjed om at de internasjonale studentene ofte pleier å vise fram noe fra sin egen kultur på den årlige International Day.

Logistikkstudenten hadde ikke tatt med seg noe sånt, men visste likevel råd:

– Min mor skulle komme på besøk til Molde, så jeg ba henne ta med noe. Og hun tok med seg alt jeg trengte til å lage en piñata.

Tania Rodriguez’ piñata i 90-meterskogen på International Day sist onsdag. Den er ikke fylt med godteri. Foto: Privat

Rodriguez anslår at hun over noen dager totalt brukte rundt åtte timer på å lage piñataen, og planen var at den til slutt skulle knuses (det ender ofte slik for piñataer) på bursdagsfesten til en venn her i Molde.

– Etter International Day hadde jeg mye å bære på, så jeg la piñataen på toppen av garderobeskapene i damegarderoben i A-bygningen. Senest fredag kveld, da studenter hadde  beer pong på campus, så jeg at den fortsatt lå på toppen av skapet, men den var borte da jeg skulle ta den med meg hjem på mandag, sier Rodriguez.

Verken renholdere eller HiMolde-ansatte har foreløpig kunnet bidra til å opplyse studenten om hvor piñataen har tatt veien.

Har du sett piñataen? Send eventuelt tips på e-post  til panorama@himolde.no.