Styret i Karriereforum (bak f.v.): Vebjørn Andreas Sele (IT), Jonas Aandal (Log-master), Håvard Nygård Nee (SpM), Hilde Vågan Roaldset (SpM), Jan Sindre Heltne (SCM) og Mathilde Ulrikke Søderholm (SOL-master). Foran f.v.: Helene Hassel Fjærli (Log-master), Karoline Havnsund (Petlog-master),Kristine Stenet (sykepleie), Ingvil Haanes Marton (SOL-master) og Trine Kalteskard (IT). Thanusha Sundaralingam (øk-adm) var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Arild J. Waagbø

Karriereforum fyller 30: Klar for Karrieredagen 2020 i morgen

I 30 år har studentutvaget Karriereforum ved HiMolde satt fingern på at studenter vil ut i arbeidslivet. Onsdag er 26 arbeidsgivere på plass i 90-meterskogen. 

– I år har vi nådd ut til flere nye bedrifter som trenger folk fra høgskolen. Ofte er det bedrifter som har ansatt noen som har studert her, og har sett hvor flinke de er, sier leder Jan Sindre Heltne (22) i Karriereforum.

Logistikkstudenten fra Volda sitter i styret for studentutvalget for tredje år på rad, denne gangen med ledervervet. Han sier utvalgsarbeidet er lærerikt og variert.

– Vi har fått større bredde i styret det siste året. Nå er alle studieprogrammene med, bare minus vernepleie og juss. De tolv i styret har jobbet hele året med å få på plass arrangementene på onsdag, sier Heltne.

LAST NED PDF: Program for Karrieredagen 2020

Karrieredagen starter med gratis frokost i kantina fra klokka 09, og bedriftene (og studentutvalgene) står på stand i 90-meterskogen fra klokka 10 til 14. Illusjonist Christian Wedøy er leid inn for å holde show klokka 14, mens speed-intervjuer med bedrifter går fra klokka 15.

Programmet i Smuget på kveldstid starter med mingling og case-løsning fra klokka 18 til 20. Og klokka 20 markeres 30-årsjubileumet til studentutvalget med et intervju med de to som i sin tid tok initiativet til å stifte den, nemlig Roar Lervik og Vidar Skaar.

Roar Lervik sier at han og Skaar begge studerte økonomi og administrasjon ved det som den gang – i 1989-1990 – het DH.

– Vi startet det opp fordi vi syns det var litt lite samspill mellom distrikshøgskolen og næringslivet, sier Lervik, som i dag er organisasjonssjef i Møre og Romsdal idrettskrets.

I startet het studentutvalget rett og slett Forum, ifølge Lervik. Det var et navn de lånte fra en bygning i nabolaget til DH-bygningen i Molde sentrum. Han opplyser at i den første tiden arrangerte utvalget bedriftsbesøk- og presentasjoner, og at Karrieredagen var noe som til senere.

Mer om dette kan man altså få høre om onsdag kveld, før komiker Eirik Krokås entrer scenen klokka 21.

Under kan du se et videoklipp fra Karrieredagen 2019: