Lars Jacobsen (t.v.) og Henrik Sæther inviterer til tidenes første Trollfestival neste helg. Foto: Rebecca Pettersson

Én uke til den første Trollfestivalen starter

De to barndomsvennene Lars Jacobsen og Henrik Sæther har begge erfaring fra frivillig arbeid ved kulturelle eventer, nå synes de det er like greit å skape sin egen festival. 11-13 september går den første Trollfestivalen av stabelen.

I majestetiske omgivelser på Trollstigen kan festival-deltakere nyte alt fra fantastisk natur til varierte konserter og ulike aktiviteter.  At de to Molde-guttene falt innenfor festivalbransjen var en ren tilfeldighet. Etter et møte med Edmund Meyer, leder for Trollstigen camping og gjestegård, startet de planleggingen av festivalen i juni, og det har mildt sagt vært travelt siden.

I 2017 opprettet Henrik og Lars foreningen Laüget, sammen med Henrik Solvåg. Lars forteller at dette er en non-profit organisasjon, som vil gi eventuelle overskudd til unge, nye artister. Festivalen de nå har planlagt er en gylden mulighet til musikere som ikke har stått så mye på en scene tidligere.

– Vi vil skape en arena for ferske artister, hvor de kan møte litt mer erfarne utøvere. I tillegg ønsker  vi å knytte  sterkere bånd mellom regionene i fylket, supplerer Henrik.

På programmet finner vi både DJ’s, band og soloartister.  De to gründerne mener at festivalen kan tilby noe for alle ører.

– Vi har ikke definert noen sjangerbegrensning, så her vil det bli alt fra visesang til hip hop og elektronisk musikk. Vi prøver å ikke sentralisere festivalen over en viss musikksjanger.  Vi fokuserer heller på det faktum at det finnes mange forskjellige gode musikere, forteller Lars.

Henrik sier de prøver å gi artistene kunstnerisk frihet ved at de selv får legge opp det løpet de har lyst til  og presentere det på sin egen måte.

Artistene opptrer på to forskjellige scener.  Hovedscenen ligger ved gjestegården, og fjellscenen befinner seg ved Trollstigen. En buss vil frakte publikum mellom de to scenene.

En av artistene vi kan glede oss til er Faia, som spiller lørdag 12. September kl. 00.30 på hovedscenen. Faia har blitt et anerkjent navn i Oslos DJ miljø, og har spilt på det meste av klubber i byen. I tillegg til dette blir hun stadig booket til klubber og festivaler i både Norge og Europa.

Det er et omfattende program gjennom hele helgen, og mange vil kanskje se frem til å få med seg Isaiba fredag kl. 17:30 (fjellscenen), Laüget lørdag 23:00  (hovedscenen) eller Miz Moki søndag kl. 13:00 (hovedscenen). Vi kan se frem til mer enn 20 artister som sammen vil kunne skape en uforglemmelig opplevelse.

Grunnet korona-restriksjoner selges det kun 200 billetter totalt, og Henrik opplyser at det er få billetter igjen. Det kan derfor lønne seg å være rask om man ønsker å få med seg årets Trollfestival.

Festivalen tilbyr festivalpass til rabatterte priser,  og for noen til og med gratis; til dem som ønsker å melde seg som frivillig. De behøver så mange frivillige som mulig til selve helgen, men søker også rundt ti frivillige som er interessert i å hjelpe til med forberedelser uken før.

Interesserte kan sende en mail til frivillig@trollfestival.org. På websiden trollfestival.org finner man også all nødvendig informasjon om festivalpass, overnattingsmuligheter, eventinfo og ikke minst smittevernsregler.

Rock the mountains!