iStudent-leder Andrea Kirkvold (f.v.), SiMolde-styreleder Michael Larsen, studentrådgiver Eva-Merete Otterlei Børstad i SiMolde og iStident-nestleder Ingvild Aase markerte i dag med båndklipping at den rusfrie møteplassen Mellomrommet er åpnet i studentboligene på Molde campus. Foto: Arild J. Waagbø

Åpner rusfri møteplass for studentene

I dag ble Mellomrommet offisielt åpnet. Lokalet i studentboligene på Molde campus skal være et rusfritt møtested der studenter kan bli bedre kjent med hverandre.

Det var student Michael Larsen, styreleder i Studentsamskipnaden i Molde (SiMolde), som i 12-tida i dag hadde æren av å klippe over båndet og markere at Mellomrommet nå er i drift. Rundt 20 studenter, SiMolde- og HiMolde-ansatte var til stede på markeringen.

Mellomrommet åpnes

I dag åpnet Mellomrommet, et rusfritt møtested for studentene på Molde campus. Les mer i Panorama:https://panorama.himolde.no/2020/09/02/apner-rusfri-moteplass-for-studentene/

Publisert av Panorama HiM Onsdag 2. september 2020

Studentrådgiver Eva-Merete Otterlei Børstad i SiMolde opplyser at Møterommet i september vil være åpent mandag, onsdag og fredag. På dagtid er åpningstida klokka 12 til 15, og da et Mellomrommet bemannet av SiMolde-ansatte. På kveldstid er åpningstida klokka 19 til 22.

LES OGSÅ: No alcohol allowed in here

Lokalet vil blant annet brukes som studentstue, til spill- og filmkvelder, og på fredager er det tacokveld med påmelding. Det vil også komme aktiviteter utenom de offisielle åpningstidene. På mandager er det f. eks. yogaklasse fra klokka 18 til 19.

– Hensikten med Mellomrommet er at studentene skal ha et sted å bli kjent med hverandre der felles interesser – ikke drikkekultur, er det viktige. Vi ønsker å minske opplevd ensomhet blant studentene og økte trivselen. Undersøkelser viser at cirka 10 prosent av studentene ikke drikker alkohol, og at to av tre studenter synes det drikkes for mye, så vi trenger flere rusfrie møteplasser, sier Otterlei Børstad.

Hun håper at bekjentskaper og vennskap som oppstår i Mellomrommet skal bidra til flere studentaktiviteter også på andre arenaer, altså utefor Mellomrommet.

Fra dagens åpning av Mellomrommet. I tilknytning til lokalet er det også et kjøkken for matlaging, og i september er det tacokveld hver fredag. Foto: Arild J. Waagbø

SiMolde-direktør Knut Silseth opplyser at det nå bor 302 studenter i de seks blokkene samskipnaden har på campus.

I tillegg bor det 87 studenter i studentboligene på Kvam, samt 29 studenter i studentboligen på Glomstua.

Totalt er SiMolde nå altså husvert for hele 418 studenter.