DJ Faia skapte god stemning med elektroniske vibber. Foto: Rebecca Pettersson

Trolsk stemning på ny festival

Trollfestivalen, som egentlig startet som et streamingprosjekt, gikk av stabelen i Trollstigen helga som var. Både festivallederne og deltakerne sier seg godt fornøyde etter en uforglemmelig helg.

Campingområdet var fylt av telt, bobiler, varebiler og til og med lavvoer. Både unge og godt voksne mennesker tilbrakte helgen i eksepsjonelle omgivelser. Ikke til å undres over at Trollstigen er den mest besøkte turistveien i Norge.

Simen (i midten med sort lue) og vennene hans fra Molde trivdes godt på festival. Foto: Rebecca Pettersson

Omkranset av gigantiske fjell og vakker natur samlet rundt 160 mennesker seg for å nyte musikk, samhold og trolsk stemning. Lederne bak det nye initiativet er de to moldeguttene Henrik Sæther og Lars Jacobsen. Begge er enige om at helgen gikk over all forventning.

– Dette ble helt eksepsjonelt, ufattelig magisk, jeg har ingen ord, sier arrangør Lars Jacobsen.

Og fortsetter: – Dette har gått over all forventing. Ro og orden, hyggelig folk og gode tilbakemeldinger.

Lars forteller også at folk allerede har meldt seg frivillig for å jobbe under neste års festival.

– At folk vil bidra gjør at det bare kan bli bedre og bedre, sier han.

Festivalen har som mål å skape gode kulturopplevelser, og fokuserer på å hjelpe mindre erfarne artister å komme frem i lyset. Helgens festival var en fin blanding av musikk, kunst, vennskap og samhold. Det fine med intime festivaler på litt mindre steder er at det tar vare på lokale artister, og kan sette mindre byer/steder på kartet. Selv om flesteparten av deltakerne kom fra Møre og Romsdal, dukket det også opp både østlendinger og trøndere.

Ingenting å si på stemningen utover lørdagskvelden. Foto: Rebecca Pettersson

De to festival-gründerne hadde i forkant lovet publikum noe for enhver smak. Og artistene levde virkelig opp til forventingene. Totalt inngikk 24 artister i programmet,  fordelt  på to scener. På kveldstid var det kun hovedscenen, rett ved siden av campen, som ble tatt i bruk. En løsning som fungerte fint.

Cecilie Strømsheim fikk de fleste festival deltakerne til å danse. Foto: Rebecca Pettersson

I tillegg til konserter, kunne festivalen også tilby ulike chill-out områder, flammeslukere, en magisk trollskog og kunstinstallasjoner. Stemningen utover lørdagskvelden ble om mulig enda bedre da artister som Geishafunk, Playroom og Faia inntok scenen.

Flammeshow var en av aktivitetene man kunne oppleve på Trollfestivalen. Her ser vi Benedicte Alnæs/ Lil Firestarter i aktion. Foto: Rebecca Pettesson

Til tross for at været varierte mellom regn, opphold og vind, ble atmosfæren på ingen måte dårligere. Været var generelt skiftende gjennom hele helgen, men søndag formiddag brakte fantastisk sol, og Läuget, som drives av lederne av festivalen, fant det betimelig å gjøre en spontan konsert. Publikum strømmet til, og fikk nyte frokosten til enda flere elektroniske vibber.

Emberglow skapte en vakker opplevelse med naturinstrumenter. Foto: Rebecca Pettersson

Gå til vår Facebook-side for å så flere bilder fra festivalen!

Helgen gikk nærmest plettfritt, med unntak av et lite problem med det tekniske, som av og til ikke ville spille på lag. Men publikum og artistene sørget sammen for at stemningen forble på topp, og problemet ble fikset på null komma niks.

De to festival lederne hadde hele tiden mye å gjøre, men også arrangør Henrik Sæther sier seg i etterkant meget godt fornøyd.

– Dette var helt hinsides magisk. Jeg er rørt til tårer over hvordan det har gått. Folk oppførte seg fint og det var ingen problemer. Jeg synes vi har klart å lage en god ramme for videre utvikling, avslutter festivalgründeren.

Så folkens, skal vi tro arrangørene er det bare å begynne å glede seg til Trollfestivalen 2021.