Smuget- Studentbaren i Molde. Foto: Rebecca Pettersson

Smuget i gang igjen!

Studentbaren Smuget ved Høgskolen i Molde har vært stengt siden koronapandemien inntraff i mars. Barener en møteplass hvor studentene møttes for ulike fester, quiz og andre eventer.

Men onsdag kveld arrangerte Smuget onsdags-quiz, og stemningen var god etter flere måneder med stengt bar. Kapasiteten er redusert på grunn av smittevernrestriksjoner, men 50 studenter kunne likevel nyte kvelden. Baren vil også være åpen for servering i forbindelse med fester og quiz, men skjenking av alkohol er kun tillatt frem til midnatt.

Studenter på første onsdagsquiz etter sommeren. Foto: Rebecca Pettersson

Harinder Jassal, sjef for Smuget, forteller oss at det blir quiz hver onsdag fremover. I tillegg til dette kan studentene se frem til sommerfest og hobbykveld, samt små arrangementer som ikke er planlagt ennå. Hun forteller oss at hobbykvelden arrangeres som et eksamensbrekk, hvor de som ønsker det kan gjøre noe koselig med sine medstudenter.

Barens første fest blir arrangert kommende lørdag – da er det sommerparty. Det er lagt ut 100 billetter totalt, og torsdag morgen annonserer Smuget at over 70 billetter allerede er solgt. Det gjelder derfor å være rask om man ønsker å sikre seg billetter til årets sommerparty. Billetter finner man her. 

Tidligere på sensommeren var det mye snakk om støy rundt Campus, og det ble klaget på at studentene festet en del. Emilie og Hanne fra Kyrksæterøra sier seg enig i at det har vært mye festing, men tenker også at det kommer naturlig med studentlivet.  De to jentene går første året på sykepleien, og er nyankomne til Molde.

Hanne Elene Klungervik (19) og Emilie Aune Hukkelås (19). Foto: Rebecca Pettersson


– Fester og sammenkomster er en fin måte å skape nye vennskap på, spesielt når man kommer til en ny by. Når man studerer sammen er det naturlig at man møtes utenfor skolen også, sier Emilie.

Venninnene sier seg enige i at selv om det er ønskelig, så er det vanskelig å følge restriksjonene når man er på fest.

-Vi vil jo gjerne bli kjent med andre studenter, noe som er litt vanskelig når man må huske på alle reglene, sier Hanne.

De forteller oss at de ikke har prøvd seg på andre utesteder i Molde, da det verken finnes barer eller diskoteker som slipper inn folk under 20 år. Noe som forståelig nok er skuffende for nye, unge studenter.

Andre som sitter i venninne-gjengen forteller oss at selv om man er over 20, er utelivstilbudet i Molde fortsatt dårlig. De savner for det første utesteder med 18-års grense, slik at de kan dra ut med  venner.  I tillegg til dette ønsker de seg et utested hvor studentene kan samles, noe á la Kompagniet, som nå er lagt ned.

Vi kan iallfall glede oss til flere arrangementer på Smuget fremover, og det anbefales å følge med på Facebook-siden deres: Smuget -Studentbaren i Molde.