Studentene Emilie Martine Nyborg (f.v.) og Andreas Hansen, og internasjonal koordinator Anette Krisin Myrstad - alle ved HiMolde - fotografert i møtet med kronprins Haakon (t.h.). Foto: Jan Ragnvald Eide

HiMolde-studenter: – Stas å møte kronprinsen

HiMolde-studentene Andreas Hansen (24) og Emilie Martine Nyborg (23) fikk i går møte kronprins Haakon i det nye Studenthuset i Kristiansund.

Bakgrunnen for det cirka 45 minutter lange møtet, som også blant annet høgskolens studiestedskoordinator Bente Weiseth Frantzen og internasjonal koordinator Anette Kristin Myrstad var med på, var at tronarvingen ville vite hvordan koronapandemien har påvirket studentenes hverdag da han besøkte Kristiansund.

– Det var stas å møte han, han var veldig hyggelig og interessert i det folk sa. Han var veldig med, sier Emilie Martine Nyborg.

Nyborg, som er fra Bergen, studerer marin logistikk på andre året i Kristiansund. Hun sier at da hun fikk spørsmål om hva hun ville jobbe med i framtida, så svarte hun spøkefullt at hun ville ha en jobb med turnus to uker på og fem uker av.

– Det var god stemning. Det var veldig hyggelig å møte kronprinsen, han er en kjekk og pen type, sier Nyborg.

Kronprins Haakon ble orientert om arbeidet med Campus Kristiansund under besøket i byen. Her er mange av menneskene kronprinsen møtte i går samlet på et gruppebilde på det nye Studenthuset i Kristiansund. Foto: Jan Ragnvald Eide

Andreas Hansen, som er på andreåret i en logistikkmaster i Molde, fortalte kronprinsen om hvordan han fikk sitt utvekslingssemester i Australia avbrutt i vår etter to måneder på grunn av koronapandemien.

Hansen, som også er fra Bergen, endte med å ta vårsemesteret ved HiMolde etter retur fra Australia i slutten av mars.

– Kronprinsen var veldig hyggelig og engasjert, og stilte spørsmål om oss, hva vi studerte og hva slags jobb vi ønsket oss i framtida, sier Hansen.

Hansen sier at kronprins Haakon også fortalte om sin egen studietid ved UC Berkeley og om å ha hjemmekontor under koronapandemien.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i følge med Kristiansund-ordfører Kjell Neergaard (Ap). Foto: Jan Ragnvald Eide