iSpring-leder Henning Liseth Langedahl (f.v.) og iSpring fagansvarlig Aleksander Lie. Foto: Elias Alemayehu

Fikk idéen til løpegruppe på fergetur

Studentene Henning Liseth Langedal (25) og Aleksander Lie (24) – begge fra Bergen – startet i fjor studentgruppa iSpring for at flere kan komme seg over dørstokkmila, møte andre studenter og mosjonere.

Av ELIAS ALEMAYEHU (tekst & foto)

– Det viktigste, tenkte vi, er at det er en sosial møteplass hvor alle kan være med. Det er et lavterskeltilbud for idrett, du løper i det tempoet du orker og det er gratis. Vi møtes, prater litt, og så løper vi, det er veldig kjekt. De som deltar er motiverte, så det har vært enkelt å få folk med. Det syns vi er veldig gøy. Felleskapet gjør det lettere å komme seg over dørstokkmila, i tillegg er det enkelt å organisere – man trenger bare treningstøy og sko, sier Henning Langedahl.

– Det er treninger to ganger i uken – tirsdager og torsdager klokka 17. Løpeklubben er for alle, vi er et nytt felleskap som startet i sommer 2020, og håper på å bli flere, sier studentene.

Over 50 HiMolde-studenter har sluttet seg til det nye studentutvalget, og i vinter har et titalls løpere møtt opp på tirsdager og torsdager.

– Man må bare løpe, det er god terapi, sier fagansvarlig i iSpring, Aleksander Lie.  – Jeg har drevet mye med løping, og er fra en løperslekt. Min far er en aktiv løper, og selv har jeg drevet med løping aktivt fra jeg var 10 til 18 på mellomdistanse, så jeg har erfaring med løping og fungerer som fagansvarlig i iSpring.

iSpring-leder Henning Liseth Langedahl (f.v.) og iSpring fagansvarlig Aleksander Lie. Foto: Elias Alemayehu

– Aleksander og jeg satt i ferga til Midsund. Vi syntes begge at det var rart, det ikke var noe løpefelleskap på høgskolen, slik det er på mange andre skoler. Ofte endte det med at vi løp en uke eller to, men så dabbet det av. Vi tenkte at hvis det var et fast opplegg rundt dette, så hadde vi kanskje klart å opprettholde aktivitetsnivået, men det var ikke et slikt tilbud på høgskolen. Plutselig stoppet ferga, den hadde kommet fram til land. På vei ut av ferga sier Aleksander: «Kanskje vi kan starte en løpeklubb?» Slik kom ideen om å starte iSpring, sier Henning Langedahl.

iSpring har en lukket Facebook-gruppe og Instagram-profil.

Her er noen løpeturer de gjerne anbefaler: 

Julneset

– Standardruten på tirsdager går fra Campus til Julsundet, der er det god gangvei med flott fjordutsikt og fin lengde, ca. fem kilometer hver vei.

Skaret

– Kjempefin grussti som er på tre kilometer rundt Skarvannet. Man må dessverre kjøre ditt først for å løpe rundt vannet, men absolutt verdt det for det er en kjempefin sti.

Lysløypa i Moldemarka

– God løperute med mye fin natur, og der kan man løpe så mye man orker.

Varden

– En fin, men tung rute. For de som liker å løpe i bakker.