HiMolde-studentene Ståle Hopsdal Davanger (t.v) og Karoline Lie på bålkos i Kringstadbukta. - Jeg elsker pølse, konstaterer Ståle Hopsdal. Foto: Elias Alemayehu

iFri leverer på tross av pandemien

Bare i høstsemesteret sto studentutvalget iFri for hele 22 friluftsarrangementer for studenter i Molde. – Jeg er veldig stolt på vegne av iFri-styret, sier utvalgsleder Marie Nygård.

Av ELIAS ALEMAYEHU

Panorama var med da iFri for noen uker siden nok en gang slo til med bålkos i Kringstadbukta. Det var onsdag ettermiddag, og studentgruppa hadde tent opp flere bål hvor det ble grillet pølser og marshmallows. Studentene fikk fjell og fjord som utsikt, og kunne glede seg over å se en vakker vintersolnedgang.

– Dette har vi gjort mange ganger før, så det gikk jo veldig greit også under korona. Vi tar smittevernhensyn, vi har påmeldingskjema så vi får oversikt over antall personer, vi bruker hansker, engangskopper, håndsprit og i tillegg satt vi opp flere bål så det var god avstand mellom folk som griller. Dette er det mest populære arrangementet vi har, så det er fint at vi er blitt så rutinerte på å arrangere det, sier Marie Nygård.

iFri-styret på bålkos, med utvalgsleder Marie Nygård midt i bildet. Foto: Elias Alemayehu

iFris arrangementer er populære, særlig surfeturen til Hoddevika på Stadlandet.

– Det ble det utsolgt med én gang. Køen av studenter som var interesserte var mye lengre enn antall billetter vi hadde, sier Nygård.

Hun sier at styremedlemmene i iFri gir mye av seg selv og egen tid i forbindelse med de mange arrangementene.

– De som jobber med iFri fortjener anerkjennelse for det arbeidet de har lagt ned. Vi får positive tilbakemeldinger også fra internasjonale studenter, for vi legger ofte informasjon på engelsk i tillegg til norsk og jobber for å inkludere alle. Vi har blant annet en internasjonal student i styret. Vi setter veldig pris på at de internasjonale er så aktive. I fjor var planen å ta inn to nye styremedlemmer i iFri, men vi tok inn seks nye styremedlemmer på grunn av den store arbeidsmengden. Det sier noe om engasjementet rundt iFri, sier Nygård.

Bålplassen i Kringstadbukta. Foto: Elias Alemayehu

I samarbeid med Vinteruka skal iFri ha ansvaret for noen aktiviteter:

– Bålkos søndag 28. februar på Kringstadbukta.

– Langrennstur på Skaret 3. mars.

– Randonee-tur, mest sannsynlig blir det på Smørbotntind i Skorgedalen 5. mars.

Blide studenter på bålkos. Foto: Elias Alemayehu
Grillling på gang. Foto: Elias Alemayehu
Solnedgang over studentenes bålkos. Foto: Elias Alemayehu