Sherin Obaidli kombinerer håndballjobb med studier i sport management. Foto: Elias Alemayehu

MHK-kapteinen anbefaler idrettsutøvere å studere 

Molde Elite-kaptein Sherin Obaidli (27) klarte ikke å sitte hjemme og bare vente på treninger og kamper. Derfor begynte hun å studere ved høgskolen. 

Av ELIAS ALEMAYEHU

– Jeg valgte egentlig å studere for å ha noe ved siden av håndballen, der jeg kan koble av og møte andre folk også. Det er til tider krevende, men samtidig så trives jeg i et hektisk miljø og hverdag. Så jeg føler at det går veldig fint, sier Obaidli, som begynte på bachelorprogrammet i sportsledelse i høst. 

Hun syns hun får mye ut av studiet: 

– Man lærer jo hvordan en klubb blir drevet, for eksempel. Og man lærer jo det med ledelse i idrettslag, og masse regler. Jeg har lært mye på det lille halvåret jeg har studert, så det er bra. Jeg trives veldig godt. 

– Så studier anbefales? 

– Absolutt, bare det å gå på skolen og møte andre mennesker og få et annet nettverk er veldig viktig, selv om man er i den toppidretts-bobla. Jeg anbefaler alle å studere og ta noen fag om man har mulighet til det, sier Obaidli.

Håndballjentan på trening i Træffhuset sist fredag, her med kaptein Sherin Obaisli (t.h.) i forsvar. Foto: Elias Alemayehu

Intervjuet av Sherin Obaidli skjer i Træffhuset der Molde Håndballklubb holder hus. Der foregår det treninger og vanligvis håndball kamper i Molde arena. Omtrent alle og enhver som går inn og ut av Træffhuset hilser med brede smil til henne. Hun er en lokal kjendis.

Håndballkamper er satt på vent på grunn av korona.

– Jeg savner å fokusere på kamp og forberede meg til kamp. Det føles ut som vi trener bare for å trene. Man har ikke noen mål liksom, når man ikke får spille kamper. Men man respekterer jo også det som foregår i verden, sier Obaidli.

Hun syns koronapandemien er en mental utfordring.

– Man vet Ikke om man skal spille kamper, heller ikke om man kan ta en uke fri. Hva trener man for da? Jeg har lært mye om det å finne småting som gleder og som motiverer meg til å holde treningshverdagen oppe, sier Sherin Obaidli. 

Sherin Obaidlis (midt i bildet) tips til unge håndballspillere er å ha det gøy. Foto: Elias Alemayehu

Obaidli takket for ett år siden nei til et profftilbud fra en toppklubb i Romania.

– Jeg har veldig tro på det vi driver med her i Molde. Det er jo moderklubben min, så det ligger langt inne i hjertet å forlate den. Så det skal virkelig være et tilbud som er helt riktig for meg, hvis jeg skal dra utenlands. Jeg er jo fra Molde og det er den klubben som har betydd mest for meg opp igjennom. Nå, når vi på en måte har ambisjoner og har lyst til å ta medalje i Eliteserien, og har lyst til å kjempe mot dem tøffeste laga der oppe, så ser ikke jeg noe grunn for å flytte heller. Jeg kan prøve å oppleve det her, sier Obaidli.

– Har du noen gode råd til de som vil bli gode i håndball?

– Det er vel først og fremst å ha det gøy med håndballen. Finn glede i det og ikke forhast deg på at du skal bli best mulig så snart som mulig. Bruker man god tid, trener godt og er hardtarbeidende, så får man jo resultater, sier Obaidli.