Student Ola Maurud i aksjon på en Les Paul i musikkrommet i kjelleren på A-bygningen på Molde campus. Foto: Elias Alemayehu

Vil ha flere studenter med på jam i musikkrommet

21-årige Ola Maurud (hovedbildet) går årsstudium i organisasjon og personalledelse. Han hørte om musikktilbudet til studentene av Fredrik Staurset i SiMolde, og benytter seg  av musikktilbudet til å spille gitar.

– Jeg liker å spille gitar og blir bedre.  Det er veldig gøy å spille med flere. Det hjelper å gjøre dette ved siden av fagene. I starten syntes jeg det var litt skummelt, men når jeg kom inn på musikkrommet var det gøy. Så jeg håper flere også tør å komme, sier Maurud.

Emil Tevik (23)
Emil Tevik (23) håper flere blir med å jamme. Foto: Elias Alemayehu

Emil Tevik (23), mastergradsstudent i økonomi, mener at musikktilbudet er et godt sosialt tilbud på Høgskolen i Molde – spesielt nå under koronatida. Han anbefaler flere å bli med.

– Jeg synes det er gøy å kunne bli med og jamme. Vi spiller for moroskyld, ikke for å bli med på Idol eller noe sånt. Jeg håper flere blir med uansett om de kan spille eller ikke, sier Tevik.

Nervene går fort over for Even Frantzvåg, når han trommer i vei Foto: Elias Alemayehu

Logistikk student Even Frantzvåg (27) var med å spille for første gang da reportasjen ble laget.

– Jeg hørte om musikkrommet fra en annen student, så tok jeg kontakt med SiMolde og ble med. Med engang jeg satt meg ned ved trommesettet kjente jeg litt på nerver. Men folka var hyggelige, så nervene gikk fort over, sier Frantzvåg

Ola Maurud (f.v.), Emil Tevik, Even Frantzvåg og Fredrik Ulla Staurset koser seg på musikkrommet. Foto: Elias Alemayehu

Det handler om det sosiale, mener Emil Tevik.

– Fokuset er egentlig bare på å spille sammen, ikke nødvendigvis å spille perfekt, sier Tevik.

Fredrik Ulla Staurset i SiMolde sier at HimMolde-studentene har anledning til å spille med andre studenter eller til å låne rommet selv.

For å bli med å spille med andre kan man møte opp på bokhandelen tirsdager og torsdager 13:00 – 15:00. For å låne rommet selv må man ta kontakt med Fredrik Ulla Staurset i SiMolde mellom 09:00 – 15:00.

SiMolde JAMMING har egen gruppe på Facebook.