Rektor Steinar Kristoffersen gleder seg over dagens gode søkertall til HiMolde. Det nyetablerte bachelorprogrammet i rettsvitenskap er førstevalget til hele 160 søkere. Foto: Arild Waagbø

Søkertallene til HiMolde når nye høyder

1766 søker har i år studier ved Høgskolen i Molde som førstevalg i Samordna opptak (SO). Det er nok en gang ny rekord.

Søkertallene til HiMolde ligger over de øvrige UH-institusjonene i Møre og Romsdal. NTNU Ålesund kan i år notere seg for 1596 søkere, mens 1413 har søkt seg til Høgskulen i Volda.

– Jeg er glad for fremgangen og at vi lykkes med nye studieprogram vi etablerer, sier HiMolde-rektor Steinar Kristoffersen.

Det nye bachelorprgrammet i rettsvitenskap har fått hele 160 søkere, og står med for brorparten av veksten på 186 søkere sammenlignet med tallene fra i fjor.

Det relativt ferske nettbaserte årsstudiet i IT trekker også godt med søkere: I år er det 297 søkere til dette årsstudiet.

Da Steinar Kristoffersen vant rektorvalget i mai 2017, hadde han i valgkampen vært svært tydelig på at han ville jobbe for stor vekst i antallet studenter ved høgskolens studiesteder i Molde og Kristiansund. Samme vår hadde HiMolde 982 søkere.

Fasiten viser at antallet søkere med studier ved HiMolde som førstevalg har økt med rundt 200 hvert eneste år i Kristoffersens regjeringsperiode. Kristoffersen ble gjenvalgt i 2019 og sitter som rektor til juli 2023.

I dag – da ansatte og studenter igjen feiret søkertall med kake, sier Kristoffersen at han for fire år siden trodde at at høgskolen i større grad ville bli utfordret av nasjonale og internasjonale satsinger på nettbasert læring, som f. eks. MOOC-er fra prestisjefylte universiteter.

– Den gangen hadde jeg ikke trodd at våre lokale initiativer og satsinger skulle gjøre så stor forskjell for oss, sier Kristoffersen.

Han sier det fortsatt må jobbes med å gjøre Molde og Kristiansund kjent som studentbyer.

Selv om HiMolde også i år har størst søkertall i fylket, så unner Kristoffersen HiVolda og NTNU Ålesund alle søkerne de kan få.

– Jo flere søkere de øvrige UH-institusjonene i fylket får, jo bedre grunnlag gir det for oss alle. Det er viktig at eksportfylket Møre og Romsdal blir kjent i Norge og Europa for å holde høyt nivå når det gjelder utdanning og kompetanse, sier Kristoffersen.

Se søkertallene til hvert enkelt studieprogram på HiMolde hjemmeside.