Isak Jean Aadland (T.V.), Benas Osman, Einar Smedås og Anette Kristin Myrstad gir motetips. Foto : Elias Alemayehu

Studenter med stil: Tips og inspirasjon

Å finne sin egen stil kan være vanskelig, men Fashion Alert er tilbake i Panorama-spaltene. Få gode råd og inspirasjon fra studenter og internasjonal koordinator på HiMolde!

Einar Johann Smedås (21). FOTO: Elias Alemayehu

Robust og unik

Einar Johann Smedås studerer BSc i logistikk og SCM

Stil: Robust og unik. Det begynte med techwear. Jeg finner ofte inspirasjon av K-pop, Japan, Kina og Korea. Noen av klesstilene jeg bruker er inspirert av klær som ikke er mote lenger. Som for eksempel poncho. Prøvde en gang å modernisere poncho, men hadde ikke materialet til det. Innimellom designer jeg egne ting som jeg går med. Det kan du se mye av på Instagram-kontoen min. Jeg liker å ta min egen twist på design og stiler, slik at det funker for min personlighet. Det tok meg tid å finne min egen stil, men jeg vil si at jeg har en spissa stil som reflekterer min personlighet.

Merkeklær: Jeg er ikke så opptatt av merker eller pris. Jeg er mer opptatt av design på klesplagget, og av fargekombinasjoner.

Einar Johann Smedås. FOTO:  Elias Alemayehu

Farger: Når det kommer til farger så jeg er ikke så glad i for mye farger. Jeg liker at det er opptil tre farger i et plagg, det kommer selvfølgelig an på hvordan plagget ser ut med alle detaljene. Svart er hovedfargen jeg baserer stilen min på. Svart som i SWAT-fargene til politiets spesialstyrker.

Hvor ofte shopper du? En gang hver tredje måned. Jeg anbefaler New Yorker. Det er ikke bare en type stil som er forbundet til den butikken. Det er litt som en type outlet du finner i utlandet.

Moteråd: Ha et åpent sinn på hva du har lyst å gå med. Ikke vær så opptatt av å bli godkjent av andre. Det viktigste er å føle seg komfortabel med det du går i. For hvis du føler deg komfortabel i det du går med, så vil du også eie det. Med engang du eier stilen din får du en annen type utstråling.

Benas G. Osman (19). Foto: Elias Alemayehu

Casual og feminin

Benas G. Osman studerer BSc i juss og administrasjon

Stil: Casual og feminin. Om våren og sommeren går jeg mye med skjørt, og om vinteren går jeg i boots og høye vinterjakker.

Inspirasjon: Jeg får inspirasjon fra instagram, men jeg følger ikke så mye trender. Jeg kler meg for å se ut som meg selv. Men jeg liker også å se i Vogue og andre motemagasiner for inspirasjon.

Merkeklær: Jakker og sko investerer jeg en del i. Klær ellers handler jeg på HM for eksempel. Jeg kjøper heller noe kult fra Nike fremfor Micheal Kors. Jeg bruker butikker som generelt er håndterlig for studentøkonomien min.

Benas Osman. Foto: Elias Alemayehu

Hvor ofte shopper du? En gang i måneden, det kommer litt an på økonomien. Jeg shopper ofte på nett , som Zalando for eksempel, ellers liker jeg å shoppe på Gina Tricot.

Farger: Jeg er veldig glad i lyseblå og beige klær. Nøytrale farger er jeg også glad i.

Moteråd: Match klesstilen med personligheten. Jeg tror stilen din ofte beskriver hvordan du er og generelt personligheten din. Jeg for eksempel er en veldig feminin jente. Så jeg bruker ikke streetwear, for da kommer det brått fram at personligheten min ikke matcher med stilen min. Så jeg vil anbefale folk å kombinere stil med personlighet.

Isak Jean Aadland (22). Foto: Elias Alemayehu

Løs og ledig

Isak Jean Aadland studerer BSc i logistikk og SCM

Stil: Løs og ledig. Jeg er ikke så opptatt av å ha det alle andre skal ha. Jeg foretrekker å ha farger og kombinasjoner som ingen andre har.

Inspirasjon: Instagram, tv og generelt overalt egentlig. Kan være en person på gata som har en kul stil jeg blir inspirert av.

Merkeklær: Det bryr jeg meg ikke noe om. Jeg kan gjerne kjøpe noe på Cubus eller HM.  Men jeg handler mye på Jack & Jones.

Isak Jean Aadland. Foto: Elias Alemayehu

Hvor ofte shopper du? Eng ang i året, maks tre.

Farger: Generelt farger som skiller seg litt ut. Gul, militærgrønn og blanding mellom rød og lilla.

Moteråd: Jeg anbefaler andre å eie sin egen stil. Ikke bry deg om hva andre synes om stilen din. Bare gå for ditt eget.

Anette Kristin Myrstad. Foto: Elias Alemayehu

Formelt og moderne

Anette Kristin Myrstad er internasjonal koordinator

Stil: Formelt og moderne. Jeg liker å kle meg fint og kler meg ofte i kjole. Jeg kler meg litt formelt, siden jeg jobber mest med internasjonale studenter som gjerne synes en uformell stil er uvant.

Farger: Blått er kanskje yndlingsfargen min. Blå er også høgskolens farge, så jeg liker at det matcher med fargen jeg liker å kle meg i. Men jeg er generelt glad i farger.

Anette Kristin Myrstad. Foto: Elias Alemayehu

Hvor ofte shopper du? Jeg handler når jeg er ute og reiser. For eksempel liker jeg å handle i England. Da ser jeg ofte etter at materialet er bærekraftig og kan vare i mange år. Jeg er så heldig at mannen min liker å shoppe klær for meg, så jeg shopper ikke så ofte selv.

Merkeklær: Jeg tror at folk har oppfatningen av at jeg er veldig opptatt av mote, men det er jeg faktisk ikke. Jeg kler meg i det som jeg føler meg vel i. Det er ikke så viktig med merke, mote eller pris for min del.

Moteråd: Jeg synes at folk skal gå i det man er komfortabel med. Man behøver ikke å være sånn som alle andre.