Student Ingvild Aase (23) fra Bergen er gjenvalgt til fast plass i høgskolestyret i Molde. Foto: Arild Waagbø

Ingvild Aase gjenvalgt til høgskolestyret

Student Ingvild Aase (23) fortsetter i høgskolestyret, og der får hun i studiåret 2021-2022  følge av student Snorre Opsal Grytli (26).

Det viser resultatet i studentenes valgkrets etter valget som ble gjennomført digitalt tirsdag og onsdag denne uka. I alt ble det avgitt 218 stemmer i valget, opplyser valgstyret ved høgskolen. Det betyr at valgdeltagelsen var på cirka åtte prosent.

Student Snorre Opsal Grytli (26) fra Rena er valgt inn i høgskolestyret i Molde. Foto: Arild Waagbø

Ingvild Aase, som studerer SOL-masteren og er iStudent-leder, fikk 123 stemmer, mens Snorre Opsal Grytli, som studerer bærekraftig energilogistikk, fikk 105 stemmer.

Student Vegard Røen (22) fra Orkland er valgt til vararepresentant i høgskolestyret. Foto: Arild Waagbø

Sykepleierstudent Vegard Røen ble valgt til vararepresentant med 68 stemmer bak seg. Det ble også Maren Hetland (24), som er masterstudent i logistikk fra Karmøy, til sin egen store overraskelse. Hun ble valgt inn med én stemme!

Student Maren Hetlabnd (24) fra Karmøy er valgt til vararepresentant i høgskolestyret i Molde. Foto: Privat

Årsaken er lovkravet om at det skal være kjønnsmessig balanse i valgkretsen. Ingvild Aase var den eneste offisielle kandidaten til valget, men tre kvinnelige studenter fikk likevel én stemme hver i valget. Og da rykket Marten Hetland opp til varaplass – forbi kandidaten Amir Zojaji med 16 stemmer, etter loddtrekning mellom de tre kvinnelige studentene.

– Dette var veldig overraskende, sier Maren Hetland.

Hun sier at hun selv glemte av å delta i årets studentvalg til høgskolestyret, så den ene stemmen hun fikk kan altså ikke ha kommet fra henne selv.