Førsteamanuensis Kjell Marius Herskedal (t.v.) brukte sønnen Martin Brunvoll Herskedal (13) som forskningsassistent i dag. Foto: Arild Waagbø

Unge jobbskygger fikk snuse på forskning

En rekke 8.-klassinger var i dag med sine foreldre på jobb på Molde campus som såkalte jobbskygger. Flere fikk faglige utfordringer å bryne seg på.

Én av dem var 13- årige Martin Brunvoll Herskedal (bildet over), som i dag hjalp sin far Kjell Marius Herskedal med å finne navn og kontaktinformasjon til fotballspillere fra Molde Fotballkubbs spillere fra 99-årgangen, som har blitt omtalt i pressen som «gullguttene som forsvant».

Fotballspillerne skal senere intervjues i et forskningsprosjekt Herskedal har begynt å jobbe med i samarbeid med professor Hallgeir Gammelsæter.

Othelie Oterhals Bachmann (foran) var jobbskygge på Molde campus i dag. Her med foreldrene Geir Oterhals (t.v.) og Kari Bachmann. Foto: Arild Waagbø

13-årige Othelie Oterhals Bachmann har to foreldre på campus som hun kunne skygge i dag, nemlig ØS-dekan Kari Bachmann og høgskolelektor Geir Oterhals.

I dag fikk hun innsikt i sensurarbeidet faren hennes gjør. Og sammen med andre jobbskygger på campus i dag fikk hun også omvisning på Protomore Kunnskapspark og på øvingsavdelinga for sykepleierstudentene, der hun fikk prøve å sette sprøyte.

– Jeg har også ryddet opp i et rom med utstyr, fortalte Othelie Oterhals Bachmann.

13-årige Dana Krumer (t.v.) fikk studere OL-statistikk da hun var med sin far, sportsforskeren Alex Krumer, på jobb i dag. Foto: Arild Waagbø

13-årige Dana Krumer skygget sin far i dag, professor Alex Krumer, og startet dagen med samtaler om doktorgradsutdanning, forskning og vitenskapsfilosofi, samt en kikk på data knyttet til sommer- og vinter-OL i forbindelse med et pågående forskningsprosjekt.

Men Dana Krumer fikk også tid til en lunsj i solskinnet med sin far, og til en iskrem, fortalte hun.

Alle de tre jobbskyggene i artikkelen er elever ved Bekkevoll ungdomsskole i Molde.