Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy (t.h.) fikk mye skryt og ros med seg på veien da kolleger i kantina på Molde campus markerte at hun slutter denne uka. Selv sa Langøy at hun vil savne menneskene på høgskolen. Foto: Arild Waagbø

– Vil savne menneskene

– Det har alltid vært rart og trist å skifte jobb, men det er ikke oppgavene eller kontoret mitt jeg har savnet i ettertid – det er menneskene.

Det sa høgskoledirektør Gerd Marit Langøy da kolleger i dag markerte at hun slutter som direktør for Høgskolen i Molde etter åtte år i stillingen. I september tiltrer hun som kommunedirektør i gasskommunen Aukra.

– Det er bare uroen i meg, og at jeg må gjøre det før jeg blir pensjonist, som gjør at jeg går videre. Jeg har hatt det utrolig kjekt og lært mye i jobben her på høgskolen, sa Langøy til kollegene som var møtt fram i kantina på Molde campus for å markere at hun slutter på fredag.

Mandag 16. august overtar Øyvind Sørensen som fungerende høgskoledirektør til Langøys erstatter er funnet.

Fra mandag av er Øyvind Sørensen (stående) fungerende høgskoledirektør for HiMolde. Han var vert da kolleger i dag markerte at Gerd Marit Langøy (t.h.) slutter denne uka. Foto: Arild Waagbø

Da studiesjef Sissel Waagbø tok ordet på markeringen, fortalte at hun at det var mange som var spent på hva slags direktør høgskolen fikk da Langøy begynte som direktør etter påska 2013.  For Langøy var jo «En dame fra bank!».

Waagbø fortalte at Langøy straks hun ble direktør måtte inn i krevende møter med fagansatte om arbeidstid og nye reglementer.

– Saken løste seg, og etter noen dager pustet jeg lettet ut. Du er ikke redd for konflikter, men du er fink til å finne løsninger. Aukra kommune er heldige som får deg som kommunedirektør, så nå får nok Gossen snart fastlandsforbindelse. Jeg savner deg allerede, avsluttet Sissel Waagbø.

Rektor Steinar Kristoffersen hilste farvel til Langøy på videoopptak.

– Det har vært en stor glede å samarbeide med deg. Vi har ikke alltid vært enige om alt, men vi har blitt enige, sa Kristoffersen.

Informasjonssjef Jens Petter Straumsheim (stående) pekte på at Gerd Marit Langøy (t.h) har veldig god hukommelse da han holdt ordet på dagens avslutningsmarkering. Foto: Arild Waagbø

Informasjonssjef Jens Petter Straumsheim brukte bibelske bilder om tiden før og etter Gerd Marit Langøys tid som direktør – sju magre år etterfulgt av sju fete år (pluss ett, som han sa), og pekte på høgskolens fine utvikling på områder som økonomi og studentrekruttering.

Straumsheim sa at Langøy har ekstremt god hukommelse, noe han mener er avgjørende for å holde så mange baller i luften som en høgskoledirektør må. Videre sa han at han er imponert over Langøys store arbedskapasitet.

Straumsheim sa at Høgskolen i Molde nyter større respekt i departementet enn tidligere, og mener Langøy skal ha mye ære for det.

HS-dekan Heidi Haavardsen takket også Gerd Marit Langøy for å ha gjort en god jobb som direktør. Hun roste Langøy for å ha vært opptatt av at høgskolen skal ha en kompetent og effektiv administrasjon.

Langøy fikk også hilsner fra Studentsamskipnaden i Molde, Høgskolesenteret i Kristiansund og Campus Kristiansund på dagens markering.

Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy (t.v.) fikk mange gaver og blomster fra kolleger og samarbeidspartnere i dag. På bildet er det dekan Heidi Haardsen som overrekker en fysisk hilsen. Foto: Arild Waagbø