I ettermiddag tok helsesekretær Anette Frostad i Astero koronoprøve av Erasmus-student Daan Torfs, som er på utveksling i Molde fra Universiteit Gent i Belgia. Foto: Arild Waagbø

Onsdag testes over 600 studenter for korona på Molde campus

Erasmus-student Daan Torfs (24) fra Belgia tålte i dag ubehaget med å bli koronatestet på Molde campus, for negativ test gir adgang til studentfestlighetene i Åpningsuka.

Beriftslege Eivind Lilleås i BRA Astero bedriftshelsetjeneste, som leverer koronatesting på Molde campus for Høgskolen i Molde, opplyser at rundt 150 studenter ble koronatestet mandag. I dag ble rundt 70 studenter testet, mange av dem var internasjonale studenter på Erasmus-utveksling.

Lilleås opplyser at svaret på koronatesten er klart etter 20 minutter, og at for studenter med norsk personnummer vises resultatet i Helsenorge-appen. For internasjonale studenter brukes det en sms-løsning.

I morgen er det offisiell åpning av studieåret i Molde, med informasjonsmøter og opprop på de forskjellige studiene. Da vil etter planen over 600 studenter i to puljer testes for korona i B-bygningen på campus fra klokka 09 til 16.

En fersk koronatest er også nødvendig for å slippe inn på Hagle-konserten i Reknesparken onsdag kveld.

Så langt er det ikke avdekket koronasmitte blant HiMolde-studentene.

– Det er viktig at vi får avdekket eventuell smitte så tidlig som mulig, slik at konsekvensen blir så liten som mulig både i Molde og Kristiansund, sier konstituert høgskoledirektør Øyvind Sørensen.

Teststasjonene i B-bygningen er ellers bemannet følgende dager:

Fredag 20. august klokka 09 til 16.

Onsdag 25. august klokka 12 til 15.

Fredag 27. august klokka 10 til 16.