Nye studenter i Kristiansund ble i dag ønsket velkommen til studiestart av blide HiMolde- og Hiksu-ansatte med munnbind. På høgskolesenteret kan studentene registrere hvor de sitter ved hjelp av QR-koder, slik at smittesporingen går lettere. Foto: Bente Weiseth Frantzen

Sykepleie-student testet positivt for koronavirus

En sykepleiestudent ved HiMoldes studiested i Kristiansund har blitt smittet av koronaviruset. I dag brukte alle på høgskolesenteret munndbind.

Det opplyser Bente Weiseth Frantzen, som er høgskolens administrative leder i Kristiansund. Høgskolen ble informert om smittetilfellet rundt klokka 15 tirsdag ettermiddag.

Studenten var én av 38 studenter på deltidsstudiet i sykepleie som hadde oppstart og samling fra mandag denne uka, og skal ha testet seg på eget initiativ. Frantzen opplyser at én medstudent er satt i karantene. Undervisningen for hele klassen har gått digitalt fra og med i dag.

– Studentene har blitt kontaktet av smittervernteamet i Kristiansund og fått booket tid for testing. Alle studentene på dette kullet, samt de fagansatte som har forelest for dem, skal testes, sier Frantzen.

Høgskolesenteret i Kristiansund. Foto: Arild J. Waagbø

Mandag ble 45 studentfaddere i Kristiansund testet med hurtigtest i forbindelse med «Ingen fest uten test»-regimet, og nå i ettermiddag skal ytterligere 150 faddere og fadderbarn testes. Foreløpig har ingen testet positivt i forbindelse med hurtigtesting.

– Alle bruker munnbind her på Høgskolesenteret i dag, og jeg syns studentene er flinke til å sprite seg, hilse med albuer og holde avstand, sier Frantzen.

Hun forteller at alle pulter på Høgskolesenteret er merket med QR-koder, og oppfordrer alle studentene til å være nøye med å bruke mobilen til å registrere hvor de sitter.

– Om alle registrerer seg med bruk av QR-koder, så blir det lett å drive smittesporing. Da har vi kontroll, sier Frantzen.

Bente Weiseth Frantzen er administrativ leder for HiMoldes studiested i Kristiansund. Foto: HiMolde