Fuzzy-eier Ole Espen Hellevik Jensen åpnet nylig Moldes nye klubbscene, som praktisk talt ligger under Storgata. Foto: Arild Waagbø

Bingo og pop på Moldes nye klubbscene i helga

Nylig åpnet Fuzzy-sjef Ole Espen Hellevik Jensen (43) en klubbscene i platebarkjelleren. Fredag kveld er det musikkbingo i kjelleren. Lørdag opptrer den lokale artisten Bergheim med popmusikk.

Jensen sier at platebaren hans er oppkalt etter låta, og albumet, som bandet Grant Lee Buffalo ga ut i 1993. Han har tidligere jobbet i blant annet byggvarebransjen, før han åpnet dørene til Fuzzy platebar i Storgata i Molde sentrum til jazzuka sommeren 2019.

– Jeg syns det er artig å arrangere ting, at det skjer noe. Og jeg har alltid hørt på musikk, jeg er en som alltid har gått med headsettet på, sier Jensen, som har studert business management i Tennesee i USA.

Han tilføyer at det passer ham godt å være sin egen sjef. I fjor nærmet platebaren seg to millioner kroner i omsetning. Jensen sier at platesalget står for 20 prosent av inntektene. Det resterende er i praksis inntekter fra ølsalget, selv om Fuzzy nylig startet å servere sprit og har hevet aldersgrensen til 20 år.

Det er ikke tvil om at Jensen er glad i musikk. Uner intervjuet spiller han blant annet den ganske nye låta Helt Nazi av rap og punk-konstellasjonen Polardegos & Brutal Kuk. Fet musikk!

Da Norge åpnet igjen, lørdag 25. september, var Hans Christian Tho DJ i platebaren. Foto: Arild Waagbø

Det er to faste arrangementer som trekker mye folk til Fuzzy. Det ene er en ypperlig musikkquiz, som går hver torsdag. Fredager er det musikkbingo.

Jensen nevner tidligere arrangerte lyttekvelder med lokal death metal og punk som sine personlige favorittøyeblikk på Fuzzy. Med kjelleren åpen, er det duket for flere konserter og et større publikum på live-arrangementene i platebarens regi.

Lüt fra Tromsø leverte rockekrutt i Fuzzy-kjelleren tidligere i november. Foto: Arild Waagbø

Nylig spilte for eksempel rockebandet Lüt fra Tromsø i kjelleren, og i morgen er det den lokale popartisten Bergheim som står på scenen.

Videre sørger «resident» DJ Hans Christian Tho, eller andre, for musikk det er lett å danse til i helgene.

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) var i høst gjest på Fuzzypraten og ble intervjuet av Petter Haakon Pettersson (t.h.). Foto: Arild Waagbø

Ikke minst er Fuzzypraten et veldig fint tilskudd til kulturkalenderen i Molde. Gallerist og journalist Petter Haakon Pettersson har i dette formatet intervjuet en rekke forfattere, men ikke bare forfattere, om musikk og mye mer.

Onsdag 8. desember er det årets siste Fuzzyprat. Da kommer fotograf Per Heimly. Heimly er for tiden aktuell med den selvutleverende boka Blodsbror, som handler om vennskapet mellom ham og den avdøde forfatteren Ari Behn.