I kveld inviterer Knut Olav Rindarøy (t.v.) og Marcus Andreasson i Stiftelsen JoinUs til gratis klatring, boksing og skateboarding. Foto: Arild Waagbø

AVLYST! (Byr på klatring, boksing og skatebording i kveld)

AVLYST! Klokka 17 til 20 i kveld kan alle i alderen 15 til 35 år gratis bli med på klatring, boksing eller skateboarding i Molde.

Oppdatering kl. 14.50: Sponsor SpareBank 1 SMN besluttet i ettermiddag å avlyse arrangementene av hensyn til smittevern.

Arrangementene er regi av Stiftelsen JoinUs i Molde, som ble etablert tidligere i år for å jobbe for inkludering og mot utenforskap. Kveldens arrangementer, som har fått prosjekttittelen «Hjertevarme», er finansiert av SpareBank 1 SMN og kjøres i samarbeid med Moldeveggen og Moldekameratene Bokseklubb.

Klatringen skal skje i Moldeveggen i Træffhuset, mens Idrettens Hus er adresssen for boksing og skateboarding i kveld. JoinUs stiller med nødvendig utstyr og serverer brus & snacks til deltagerne.

– Stiftelsen JoinUs er en arena der folk kan treffes sosialt og gjøre ting sammen. Det handler om inkludering. Vi serverer alltid et måltid, og folk kan sette seg ned og prate sammen, få nye venner og et nettverk. Det er bare å møte opp og være seg selv, sier Marcus Andreassson i JoinUs.

Andreasson, som er tidligere MFK-spiller, forteller at Stiftelsen JoinUs var tidligere MFK-spiller Knut Olav Rindarøy sin idé.

– Han jobber med Gatelaget og så at det var et stor behov for lavterskelaktivitet. Så ringe han og solgte idéen inn til meg, sier Andreassson.

stiftelsens hjemmeside kan du se aktivitetstilbudet JoinUs har i Molde og Aukra fire kvelder i uka. Aktivitetene er sånt som ballspill, fisking, bowling og mye mer, og én dag i uka er det eget tilbud for en ren kvinnegruppe. Andreasson og Rindarøy opplyser at fra sommeren til nå er det nær 1700 registrerte oppmøter på JoinUs-aktiviteter.

Stiftelsens arbeid finansieres med bidrag både fra det offentlige og fra en rekke aktører i næringslivet, som ser viktigheten av å motvirke utenforskap og bygge bærekraftige lokalsamfunn.

– Arbeidet vårt fremmer fysisk og psykisk helse, og er også kriminalitetsforebyggende, oppsummerer Knut Olav Rindarøy.