Steinar Abrahamsen i Glamox ønsker en tettere dialog mellom logistikkaktører i Møre og Romsdal, og nå etableres Logistikkforeningen i fylket. Foto: Nils Erik Langva

Starter Logistikkforeningen-avdeling i Møre og Romsdal

Gode krefter på Nordvestlandet jobber med å stifte en ny avdeling i Logistikkforeningen.

Av ØYVIND LUDT, Moderne Transport

Møre og Romsdal er et logistikktungt fylke, og har en av Norges viktigste logistikkutdanninger ved Høgskolen i Molde. Likevel har fylket vært en hvit flekk på kartet til Logistikkforeningen.

Frem til nå.

Nå samles nemlig gode krefter i fylket for å etablere Logistikkforeningen Møre og Romsdal.

– Vi kommer til å danne et interim-styre i januar og ha første digitale samling i løpet av Q1, sier initiativtaker Steinar Abrahamsen, som til daglig er logistikkdirektør i Glamox i Molde.

– Vi har sammen med Logistikkforeningen sentralt hatt flere møter for å sikre at vi gjør dette riktig og etter en plan, sier Abrahamsen.

Mange på laget

Glamox, Ekornes, Høgskolen i Molde og Logistikkforum (Logistikkstudentene) er sentrale i interimsstyret – og vil starte planleggingen og oppstarten i januar. Sentrale i etableringen er blant annet Geir Arne Svenning fra HiM og Jan Roberg Lyngvær fra Ekornes. En årsplan er allerede skissert, forteller Abrahamsen.

– Vi har ikke ambisjoner om å druse på med månedlige møter. Målet er å ha en samling i Q1, sannsynligvis digital, med aktuelle temaer, sier Abrahamsen.

Steinar Abrahamsen i Glamox ønsker en tettere dialog mellom logistikkaktører i Møre og Romsdal, og nå etableres Logistikkforeningen i fylket. Foto: Nils Erik Langva

– Bedre sammen

Målet er å samle logistikkmiljøene i hele fylket, både fra Sunnmøre, Romsdal og Nordmøre.

– Det føles riktig å lage egen avdeling i Logistikkforeningen i fylket. Det er en del etablerte fora, men de er veldig spede og litt her og litt der. Det er en delingstanke om at vi skal bli bedre sammen. Vi mangler dette nettverket i dag i logistikkfylket og aktører og bransjen ønsker aktive nettverk – faglig påfyll og deling av beste praksis, sier Abrahamsen.

Dersom du har innspill eller ønsker å bidra i forbindelse med etableringen av Logistikkforeningen Møre og Romsdal, så ta kontakt med Steinar Abrahamsen på steinar.abrahamsen@glamox.com.

Artikkelen ble først publisert i Moderne Transport.