Fungerende dekan Oskar Solenes er an av flere i høgskolens ledelse som stiller i Pride-paraden i Molde på lørdag. Her viser han fram regnbuegardinene som pryder dekankontoret på Molde campus. Foto: Arild Waagbø

Lørdag vaier Pride-flagget over Molde campus

Lørdag går ansatte og studenter bak HiMolde-fanen i Pride-toget i Molde.

Høgskolens ledelse stiller med rektor, prorektor, direktør og flere. På spørsmål om hva som motiverer ham til å gå Molde bys aller første Pride-parade, svarer rektor Steinar Kristoffersen at det er fordi toleranse og likeverd er viktige verdier.

– Folk skal få velge livvsstil og ledsager som de vil, det handler om livsutfoldelse og toleranse. Vi skal vise ydmykhet overfor andres valg av livvsstil – og respektere dem, sier Kristoffersen.

Siden A-bygningen på Molde campus ble tatt i bruk i januar 1994, har kontoren og møterom vært prydet av regnebuegardiner. Mange på Molde campus bader derfor på arbeidsdaglig basis i alle regnbuens farger.

– Fargevalget gjenspeiler faregene i byggets soner og elven til Per Kleiva som går gjenom bygningen, sier informasjonssjef Jens Petter Straumsheim.

Han har sørget for anskaffelse av et ekte Pride-flagg, som lørdag for aller første gang heises til topps over campus.

Oppmøte for studenter og ansatte som skal gå i paraden er klokka 12.30 på østsiden av Aker stadion.