Dosent Kjell Ove Ernes tiltrer i høst som dekan for Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap (ØS) ved Høgskolen i Molde. Her ses han på havnepromenaden i Molde sentrum. Foto: Arild Waagbø

Ny ØS-dekan: – Jeg har en lyttende væremåte

– Jeg har en lyttende væremåte overfor studenter og ansatte, sier Kjell Ove Ernes (54). I høst tiltrer han som dekan på høgskolens Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap (ØS).

Ernes, som både er oppvokst i og nå bosatt i Eresfjorden i Romsdal, er dosent i juss og ledelse ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Han tiltrer i en åremålsstilling på fire år som dekan ved Høgskolen i Molde senest 1. november i år.

– Jeg er skikkelig tent på jobben, ledelse er viktig! Som leder må du ha god kontakt med virksomheten, man kan ikke bare sveve oppe i skyene, sier Kjell Ove Ernes.

Han ble oppmerksom på dekanjobben på grunn av et LinkedIn-varsel, og sier han ble tiltalt av fagprofilen til Avdeling ØS som favner blant annet juss, ledelse, organisasjon, økonomi og idrett.

Ernes har to solide utdanninger i sin egen faglige ryggsekk. Først tok han hovedfag i pedagogikk ved Universitetet i Oslo, og arbeidet en rekke år som lektor, inspektør, rådgiver og avdelingsleder i videregående skoler. Deretter tok han en ny runde ved UiO og ervervet seg en mastergrad i rettsvitenskap. Fra og med 2020 har han også arbeidet som advokat.

HiMoldes nye dekan sier han stolt over at han i 2015 ble kåret til årets foreleser ved Høyskolen Kristiania.

– Det er jo egentlig ikke mulig når du underviser i juss, humrer han.

– Hva gjorde at du ble årets foreleser?

– Jeg tror det handler om å se og bry seg om studentene, og om å gjøre tørt fagstoff levende. Lærere må skape engasjement! Dessuten svarer jeg alltid på e-poster samme dag som jeg mottar dem, sier Ernes.

Ernes overtar dekanåremålet etter Kari Bachmann, som tidligere i år gikk til vitenskapelige stillinger ved Høgskulen i Volda og Høyskolen Kristiania. Førsteamanuensis Oskar Solenes vil fungere som dekan til Ernes tiltrer.

Dosent Kjell Ove Ernes tiltrer i høst som dekan for Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap (ØS) ved Høgskolen i Molde. Her ses han på havnepromenaden i Molde sentrum. Foto: Arild Waagbø