"Fri som kråka". Foto: Andrea Strand Barkve

Andrea dro på fototur til Bud – se bildene hun tok

Siste eksamen er overstått og hodet trenger luft. Lysten til å ta bilder kaller. Jeg tar alltid med meg kamera, mobil, lenseballs (glasskuler) og plastboks.

Av ANDREA STRAND BARKVE (tekst & foto)

Fototurer er noe jeg kan ta når som helst. Det er deilig å komme seg ut, uansett vær, føre og humør. Jakten på nye og spennende motiver er det som driver meg. Jeg oppsøker ofte de samme stedene flere ganger og finner stadig nye motiver.

Jeg er ei 22 år gammel jente som er født og oppvokst i Røyken i Asker kommune og senere i Lier. Studier gjorde det slik at jeg endte opp i Molde for å gå årsstudium i juss, og jeg gikk så videre til bachelor i juss og administrasjon. Jeg var ett år på utveksling i Tyskland på videregående, jobbet og jobber ekstra i matbutikk og gjør ellers som andre unge gjør.

Gleden av å fotografere har jeg hatt i mange år, men den startet for fullt da jeg fikk kamera i konfirmasjonen. Jakten på ulike motiver følger meg uansett hvor jeg befinner meg. Jeg liker å eksperimentere når jeg skal ta bilder og bruker rekvisitter som lenseball, linser, plastbokser, osv. Favorittmotivene mine er nok dyr, gjenstander og landskap, men har også fått gleden av å fotografere i brylluper og dåp.

Livet under vann ser ganske annerledes ut når man faktisk «befinner seg» under vann. Jeg har ikke undervannskamera, så jeg bruker mobilkameraet i en åpen plastboks og senker det ned i vannet:

«Sjøanemoner». Foto: Andrea Strand Barkve
«Sjøanemoner». Foto: Andrea Strand Barkve
«Sjøanemoner». Foto: Andrea Strand Barkve

De neste bildene er tatt ved kystmuseet på Bud. På det første og andre bildet brukte jeg kameraet mitt, og på det tredje brukte jeg selvutløser på mobilen:

«Kanon». Foto: Andrea Strand Barkve
«Reist igjen. Foto: Andrea Strand Barkve
«Fotograf i fokus». Foto: Andrea Strand Barkve

Bildene er tatt med mobilen:

«Adgang forbudt». Foto: Andrea Strand Barkve
«Lyskaster». Foto: Andrea Strand Barkve

Alle bildene er tatt med mobilen. De ble tatt ved kaia på nedsiden av kystmuseet:

«Slør» – Livefoto på mobil og lang lukketid. Foto: Andrea Strand Barkve
«Gjennom linsa». Filter frakamera som rekvisitt. Foto: Andrea Strand Barkve
«Panorama». Foto: Andrea Strand Barkve
«Chained». Foto: Andrea Strand Barkve

Disse bildene ble tatt med kameraet:

«Rådyr».Foto: Andrea Strand Barkve
«Rådyr».Foto: Andrea Strand Barkve

Bilden av blomsten er tatt med mobilen. Det er samme blomst, bare i farge og svart/hvitt:

«Blomst i vann». Foto: Andrea Strand Barkve
«Blomst i vann». Foto: Andrea Strand Barkve
«Fri som kråka. Foto: Andrea Strand Barkve
«Fri som kråka. Foto: Andrea Strand Barkve